Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åh nej, en sån halvlek

Första halvleken förstörde kvällen för Gefle IF.
IFK Göteborg fick göra vad de ville på Ullevi.
– En kollektiv kollaps, säger GIF-målvakten Mattias Hugosson efter 3–0 (2–0) i baken.

Annons

Allt gick emot Gefle IF i går kväll.
Det började med Anders Wikströms skador. Först var det knät. Sen axeln.
Han klev av planen – kom in på nytt – men tvingades sedan utgå en gång till. För gott. GIF fick spela med en man mindre i cirka fem minuter.
– Det ska inte vara någon fara med knät. Vänsteraxeln hoppade ur led och jag fick kramp. Då gick det inte att fortsätta. Jag har slagit den ur led sex-sju gånger, säger Anders Wikström i omklädningsrummet efter matchen.

Han räknar kallt med att vara tillbaka till på lördag, då Blåvitt gästar Strömvallen.
– Just nu känns det lite stelt. Men jag tror att jag kan spela nästa match. Det är bara att vänta och se, säger han.
Wikström har haft en tung säsong med magproblem och skador.
– Det känns tungt. Det blir svårt att få någon kontinuitet. Och det är inte lätt att prestera max när problemen bara fortsätter. Det är lite frustrerande, säger han.
Yussif Chibsah byttes in i den 15:e minuten (istället för Wikström), vilket gjorde att Johannes Ericsson fick ta klivet ner från innermittfältet till Wikströms mittbacksposition.
GIF:s problem började med Wikströms skador. Tre minuter efter bytet nickade IFK Göteborgs 17-årige superlöfte Robin Söder in ledningsmålet, efter ett perfekt inlägg från Tobias Hysén.

Högerbacken Daniel Bernhardsson hängde inte alls med i svängarna.
Direkt efter 1–0 drog ett skyfall in över Ullevi. Och en kvart senare kom nästa kalldusch för GIF. Sebastian Eriksson kunde lugnt och behärskat nicka in 2–0 på Hjalmar Jonssons hörna, mot ett paralyserat bortaförsvar.
– Jag kom lite snett till det första målet. Vi agerade på ett sätt som man inte får göra. Samtliga spelare underpresterade i den första halvleken. Göteborg behövde inte ens anstränga sig för att komma till farligheter, säger målvakten Mattias Hugosson som gjorde ett antal svettiga räddningar under matchen.
IFK:s dominans fortsatte efter 2–0-målet och GIF kunde vara tacksamt över att siffrorna inte var större i halvtid. GIF:s första skott kom i den 46:e minuten...
– Vi skänkte bort den första halvleken och fick sedan jobba i uppförsbacke. Vi måste kunna prestera bättre än vad vi gjorde i den första halvleken, säger Wikström.

I den 49:e minuten tappade Mathias Woxlin sitt ena benskydd. Det var en talande bild för kvällen.
– Det här var en jobbig match för oss. Vi var beredda på att de skulle komma i djupet, men vi hamnade fel i positionerna. Wikströms skador var högst olyckliga, säger GIF:s tränare Pelle Olsson besviket.
Han medger att självförtroendet inte är på topp.
– Det är skört, säger han.
Amadou Jawo kom in efter halvtid och var gårdagens bäste GIF:are, tillsammans med Mattias Hugosson. Jawo kunde mycket väl ha blivit målskytt.
– Han gav laget en del energi. Tyvärr fick vi inget mål och vi orkade inte stå emot, säger Pelle Olsson.

Jonas Wallerstedt spikade slutresultatet till 3–0 i den 87:e minuten och det kunde ha blivit ytterligare något mål. På lördag möts lagen igen. Då måste Gefle IF vara betydligt mer vaket och koncentrerat.

Mer läsning

Annons