Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

AIK i serieledning betyder GIF i TV4

AIK återtog i går serieledningen i allsvenskan.
Tack vare Stockholmslagets guldjakt får Gefle IF äntligen plats i en TV4-match.
– Det ska vi vara glada över, säger GIF-tränaren Pelle Olsson.

Annons

Att Gefle IF inte tillhör tv-bolagens favoritlag är ingen nyhet. Den här säsongen kan man dock tycka att laget har förtjänat en viss tid i rampljuset i Canal + eller TV4.

Men icke – bortsett från pay per view-sändningarna har GIF ratats hela säsongen i tv. Fram till nu.

AIK:s hemmamöte med GIF har flyttats från måndagen den 19 oktober till lördagen den 17 oktober – och kommer att sändas direkt i TV4, med start klockan 16.

– Det blir trevligt. Tidigare har man lyckats undvika oss, men nu när AIK är med i guldstriden blir det annorlunda, säger Pelle Olsson.

– Vi har ju också varit bra den här säsongen, men om man ska se det krasst så är det de största lagen med flest supportrar som prioriteras. Man kan tycka att de sportsliga framgångarna borde vara avgörande, men det fungerar ju inte så. Djurgården får sin tid i rutan även fast de ligger i botten.

Ytterligare två av GIF:s återstående matcher i allsvenskan har justerats i tid och datum. Hemmamatchen mot Malmö FF nästa torsdag (24 september, samma kväll som Brynäs spelar sin elitseriepremiär borta mot Timrå) har flyttats fram en timme och börjar inte förrän klockan 20. Anledningen är att elitserien i ishockey då är igång och utrymmet för de PPV-sända tv-matcherna begränsas.

Den tredje förändringen i GIF:s spelprogram gäller den näst sista omgången. Bortamatchen mot Häcken flyttas från 29 till 28 oktober.

• I går stod styrketräning på GIF-spelarnas program. Bernhard Nyström har hämtat sig aningen från sin förkylning och cyklade lite.

Andreas Dahlén har fortfarande ont i baksidan av låret och det ska mycket till för att han ska kunna spela mot Gais på torsdag.

– Den matchen är definitivt i farozonen. Det logiska är att han ska kunna träna ordentligt igen nästa vecka, säger GIF:s naprapat Fredrik Wallström.

Mer läsning

Annons