Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allsvenskt topplag nästa för GIF

Gefle IF genrepar mot AIK på lördagseftermiddagen.
Sedan börjar tävlingssäsongen på allvar med gruppspelet i Svenska Cupen.
– En mycket bra och viktig match för oss mot en seriekonkurrent som ska tillhöra toppen av Allsvenskan, säger GIF-tränaren Roger Sandberg.

Annons

Så efter dubbla 1–2 mot Sirius och Brage är det på pappret ett betydligt bättre lag som Gefle ska sätta tänderna i. Vad är det då som talar för ett bättre resultat?

– Det är en helt ny match med helt nya förutsättningar. Vi kommer att snäppa upp det hela lite grann och till exempel inte göra lika många byten som under de inledande matcherna, säger Sandberg.

Men fortfarande är prestationen viktigare än resultatet.

– Jag hoppas på ett effektivare försvarsspel och samma gäller offensiven. Mot AIK blir ju också inramningen helt olik de tidigare matcherna och det är också bra.

GIF gör en del ändringar i staruppställningen jämfört med matchen mot Brage i onsdags. Bland annat är Anders Wikström tillbaka och startar i mittförsvaret med David Fällman. Dansken Martin Rauschenberg sitter på bänken.

– Han har kommit in jättebra i laget och jag gillar mycket av vad jag ser där. Han tar för sig och är en ledargestalt. Men än är han inte tillräckligt tränad och efter 90 minuter mot Brage blir det nog inte så mycket speltid den här gången.

Men det andra GIF-förvärvet inleder. Det är Jacob Eriksson som tar plats som vänsterback och Jens Portin som startar på bänken.

– Det är samma med Jens som har varit skadad och inte redo för en hel match än, motiverar Sandberg.

Skadade är fortfarande forwardsduon Emil Bellander och Dioh Williams. Det samma gäller för Jonas Olsson.

Så här spelar GIF: Emil Hedwall – Jesper Florén, Anders Wikström, David Fällman, Jacob Ericsson – Jonas Lantto, Anders Bååth Robin Nilsson, Johan Bertilsson – Johan Oremo, Dardan Mustafa.

Ersättare: Sasa Sjanic, Jens Portin, Martin Rauschenberg, Mark da Silva, Erik Olsson, Tshutshu Tshakasua, Christoffer Aspgren, Jacob Hjelte.

Saknas: Emil Bellander, Dioh Williams, Jonas Olsson, Oscar Karlsson.

Mer läsning

Annons