Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Amadou Jawo kan knappt tro att det är sant

Tre sumpade frilägen.
Amadou Jawo var lättad efter segern – som skickar GIF till fjärde plats i allsvenskan.
– Det är overkligt, säger Jawo.

Annons

Okej att man kan ligga med däruppe i toppen när ett par, tre matcher är spelade.

Gefle IF gör det när drygt en tredjedel av allsvenskan har spelats.

Amadou Jawo spanar in text-tv:s tabell i omklädningsrummet och bara skakar på huvudet.

– Även om jag trodde att vi skulle vara bättre än förra säsongen så hade jag inte kunnat drömma om att vi skulle ligga fyra efter elva omgångar, säger Jawo.

Gefle IF:s succéanfallare var het som vanligt i går men fick se kollegan Hasse Berggren dra ifrån i den interna skytteligan, 5–3 nu till den gamle.

– Ja, men i dag gör det faktiskt inget. Och jag räknar straffen som jag fixade mot Halmstad som mitt mål också, säger Jawo och skrattar.

Skrattade gjorde han dock inte efter sina tre dueller med AIK-målvakten Daniel Örlund. I första halvlekens 42:a minut fick han sitt första friläge, då gick han på halvvolley och fick se Örlund göra en reflexräddning. I 52:a jobbade han sig förbi Per Karlsson för ett nytt friläge och alldeles i slutsekunderna fick han samma chans igen – de gångerna försökte han placera in bollen.

– Det är riktigt dåligt att inte göra mål, men han gör bra räddningar också. Det hade varit väldigt tungt om AIK fått in en kvittering, säger Jawo, som tyckte att GIF som helhet gjorde säsongens bästa match.

– Mot Örebro var vi också bra och skapade många chanser, men den här gången hade ju AIK knappt någonting alls. Skönt att spela så bra när det var så mycket folk.

I texten här intill kan ni läsa om GIF:s sköna facit mot Stockholmslagen. Statistik som Jawo gottar sig extra mycket över, nollåtta som han är.

– Jag har många kompisar som håller på AIK och de andra lagen. Det kommer att bli en skön semester när man kommer hem.

Mer läsning

Annons