Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Än är han skäret före...

Femte raka segern.
Och det var en veteran och en nykomling som visade vägen.
Magnus Muhrén gjorde sin 400:e match i SAIK-tröjan, Simon Jansson sitt första mål.
Och efteråt hyllades Muhrén av både motståndare och medspelare.
– Han är fortfarande riktigt bra, sa Simon Jansson som bara var två år när ”Murren” debuterade i SAIK.

Annons

– Muhrén är i storform. Han är väldigt svårläst, konstaterar Kungälvs tränare Roger Knöös.

Före matchen uppvaktades Muhrén med blommor, efteråt fick han pris som bästa hemmaspelare.

Då hade han gjort två mål och två assist – och var inte spelaren med nr 13 på ryggen skillnaden mellan lagen så var han i alla fall en starkt bidragande orsak till SAIK:s 7–3-seger över Kungälv.

– Man börjar inse hur länge man varit med. Jag debuterade i SAIK 1993. Vi satt och snackade om det tidigare. Då hade väl Simon inte hunnit fylla två år ens, säger Muhrén och skrattar.

Tre spelare har spelat fler matcher än Magnus Muhrén i SAIK-tröjan. Stefan Åsbrink och Lars ”Knatten” Olsson har gjort strax över 400 matcher i var och så har vi Stefan Andersson som i och med SM-finalen i våras spelade sin 601:a match.

De två förstnämnda kommer Muhren att passera snart. Men förstaplatsen då...

– Nja, dit är det långt. Räknar man med 30 matcher per säsong så måste jag hålla på minst sex säsonger till. Då skulle jag vara 40, säger Muhrén tveksamt

– Men 500 kan jag nog tänka mig, tillägger han.

Gästerna fick aldrig grepp om Muhrén på ett blåsigt Jernvallen. Ändå var jubilaren lite självkritisk efteråt.

– Jag borde ha gjort något mål till, menade Murren när han satt och pustade ut i omklädningsrummet efteråt.

För det här var en match som slet.

– Det var svåra förhållanden i dag, vinden påverkar mycket. Det var väldigt jobbigt i motvinden i andra halvlek. Jag tror att det hade varit en fördel att ha medvind i andra stället, när lagen börjar tröttna och det blir mer ytor, menade Muhrén.

Nu hade SAIK vinden i ryggen i första halvlek och den tog man tillvara på – efter en trevande start började målen ramla in.

Muhréns första notering i målprotokollet betydde 3–0 och var en riktig läckerbit. Muhrén fick bollen på mittplanen och åkte solo genom Kungälvsförsvaret innan han dundrade bollen i nät.

Sju minuter senare testade han skottlyckan lite längre utifrån. Målvakten räddade, men på returen höll sig Simon Jansson framme och kunde göra sitt första elitseriemål någonsin vilket betydde 4–0.

Glädjen gick inte att ta miste på från något håll. Muhrén och Jansson kastade sig i varandras armar.

– Det var väldigt roligt för honom. Simon har en otrolig potential, säger Muhrén.

– Muhrén har alltid varit en av mina stora idoler. Han är fortfarande riktigt bra. Det finns bara han i hela världen som har den tekniken, menar Simon som med sina 17 år är just 17 år yngre än Muhrén.

Efter Daniel Berlins 5–0-mål tycktes matchen klar. Men två sena reduceringsmål i slutet av första halvlek, och ytterligare ett i början av andra gjorde att det var match igen. Dessutom hade gästerna nu vinden i ryggen.

Då klev Muhrén fram igen. Slog en delikat genomskärare till Linus Forslund som drog en gubbe och satte 6–3 efter dryga timmens spel.

– Ett otroligt skönt mål som gav oss arbetsro i matchen, förklarade Muhrén.

Fortsättningen blev en transportsträcka där SAIK hade full kontroll.

Lagets femte raka seger.

– Jag är förvånad att så många återigen glömt bort oss i förhandssnacket. Jag menar, vi har en del spetskompetens och många duktiga ungdomar. Jag tror vi kan räcka ganska långt.

Annons