Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

André Grim nära flytt till trean

André Grim har inte blivit erbjuden någon förlängning av sitt kontrakt med Gefle och därför är han nu nära att skriva på för sin moderklubb IFK Sundsvall – i division tre.
– Jag har tränat med dem och nu vill jag spela fotboll och känna att det är kul, säger han.

Annons

Beslutet om nytt kontrakt eller ej för André Grim har dragit ut på tiden och det gjorde att han valde att flytta hem till Sundsvall igen.

– Jag hade mitt jobb här och när det inte blev nåt med Gefle valde jag att flytta tillbaka och jobba. Hade jag stannat hade jag kanske både blivit utan kontrakt och jobb.

Det mest logiska för en kille från Sundsvall med meriter från allsvenskan vore att spela med Giffarna, men så kommer inte bli fallet för Grim.

– De är inte aktuella. Nu när jag är hemma i Sundsvall är det IFK som gäller. Samtidigt har jag inte hört nåt från GIF Sundsvall, de har väl fyllt sin mittbackskvot.

En flytt till division tre ser han inte som ett misslyckande.

– Det är väl med blandade känslor. Visst hade jag velat fortsatt på en högre nivå, men nu får jag chansen att spela fotboll på en nivå där jag kan känna att det är kul.

Med sig till IFK Sundsvall kan han få en gammal Geflespelare som klubbkompis. Benny ”Guldfot” Mattsson blev inte erbjuden nåt nytt kontrakt med GIF Sundsvall och är nu nära en flytt till IFK.

– Han kommer att bli bra i IFK. Vi har ju spelat tillsammans förut, jag tror det var runt 2002. Det är klart att det betyder mycket för dem att få två allsvenska spelare. Det blir viktigt för dem i trean, säger Grim.

Övergången till IFK Sundsvall är inte riktigt klar än och trots att det inte dykt upp några andra alternativ är det inte säkert att det blir Sundsvall för Grim.

– Jag stänger inga dörrar. Dyker det upp nåt erbjudande från nån klubb i en högre serie kommer jag naturligtvis ge det ett försök.

Mer läsning

Annons