Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anfallare finns redan – men sen då?

Direkt slutsignalen gick för den sista allsvenska omgången inleddes silly season på allvar.
Vilka försvinner och vilka kommer i Gefle IF?
– Forwardsmässigt tycker jag vi står oss riktigt bra och vi kommer självklart att värva några nya namn, säger tränaren Pelle Olsson.

Annons

Andreas Dahlén, Johan Claesson och Daniel Westlin är några vars kontrakt går ut. Det är de nu utan kontrakt som har förekommit flitigast i laguppställningen den här säsongen. Dessutom drar Hammarby i redan kontrakterade Anders Wikström och Yannick Bapupa kanske också kan vara en spelare som drar intresse till sig.

Att GIF sedan förra söndagen vet att det blir allsvenskt spel nästa säsong påverkar förstås också.

– Jag vet ingenting än så länge. Vi får se vad som händer de närmaste veckorna, sa Dahlén som tidigare uppvaktats av norska Ålesund och där också nu Gais har förkommit i snacket.

Johan Claesson var i valet och kvalet att stanna kvar redan förra hösten. Nu är situationen den samma.

– Jag har inte velat ta något beslut medan säsongen fortfarande var igång utan ville koncentrera mig bara på slutspurten. Nu ska jag sätta mig ner med min agent och se vad det finns för alternativ. Men jag vet vad GIF står och det är definitivt ett alternativ att fortsätta.

Daniel Westlin har inte fått spela särskilt mycket i år. Men Pelle Olsson har förhoppningar om en fortsättning.

– Jag ser helt klart allsvensk potential i ”Sulan” och han är i den åldern att han har några år kvar på den här nivån. Jag ser positivt på en fortsättning även om det också är upp till spelarna själva. Om ”Sulan” stannar ser forwardssidan väldigt bra ut, menade Olsson som också har Jawo, Berggren och Alexander Gerndt under kontrakt.

Vilka positioner som behöver förstärkas är ändå oklart. Och att GIF i så fall med största sannolikhet kommer att värva från lägre divisioner.

– Vi har fortfarande inte ekonomin att plocka etablerade spelare. Vi jobbar redan nu med flera olika namn men ska också komma ihåg att konkurrensen om de unga talangerna är hård, fortsatte Olsson.

Att säsongen blev så jobbig tillskriver GIF-tränaren starten.

– Vi fick en taskig inledning både i april och likadant när allsvenskan drog igång igen efter EM-uppehållet. Det tog tid innan vi hittade rätt igen även om hösten nu har varit helt okej och vi har plockat de poäng som behövdes för nytt kontrakt.

Mer läsning

Annons