Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu en förlust – men ingen oro i SAIK-lägret

Förlust mot Edsbyn, och i går förlust mot Bollnäs (3–4).

Ska man redan nu börja bli orolig över SAIK:s nya lagbygge?

– Nej, vi vill bygga ett spel som går långt i vinter, resultaten nu spelar mindre roll, säger nye ytterhalven Erik Säfström.

Annons

Men nog smög sig oron in där efter den första halvleken i Göransson Arena, när Bollnäs ledde med 4–0 och matchen såg ut som om en karbonkopia av vårens semifinalserie, med ett Bollnäs som backade hem och kontrade bort SAIK skoningslöst.

Sen hände något i andra halvlek. SAIK, som inte kunde spela så mycket sämre än man gjorde i den första, klev högre upp i banan, pressade Bollnäs hårdare och reducerade fram till 3–4 med flera bra chanser att också kvittera.

– De gjorde för enkla mål på oss, det pratade vi om i halvtid. Sedan gjorde vi en fantastisk andra halvlek där jag tror dom bara hade två skott på oss. Vi orkade väldigt mycket och hade härlig frenesi, säger tränaren Thony Lindquist, som trots allt var ganska positiv.

Nye vänsterhalven Erik Säfström hade aldrig spelat i Göransson Arena förut, bara tränat en gång. Och han var imponerad.

– Mäktig arena, det måste jag säga.

Säfström har fått beröm av Lindquist under säsongsinledningen, och nog tar han för sig alltid, han vill gärna gå framåt.

– Det är väl tanken, att jag ska fylla på och ge mer bredd i spelet. Men det är lite ovant, jag har inte spelat halv mer än nån enstaka match förut, säger Erik Säfström.

Vad är den största skillnaden hittills i SAIK jämfört med i Örebro?

– Allt går lite snabbare än vad jag är van vid, men det är inte så konstigt. Jag kommer ju från allsvenskan och nu har man landslagsspelare omkring sig. I Örebro skulle det mesta gå genom mig, nu får jag ta emot passningar i stället och avsluta själv.

Säsongen har ju knappt börjat, men att ni redan förlorat både mot Edsbyn och Bollnäs, är det något att oroa sig för?

– Nu kommer jag från ett lag där man absolut inte förväntade sig att vinna mot såna här lag så du kanske frågar fel person. Men nej, det tycker jag inte, vi vill bygga ett spel som går långt i vinter. Resultaten nu har mindre betydelse, även om vi alltid vill vinna.

Tränare Lindquist var i alla fall nöjd med att möta just Bollnäs i den första matchen på hemmais den här säsongen. Lagen stöter nämligen på varandra åtskilliga gånger framöver. Först i Champions cup i Edsbyn nästa helg, sedan eventuellt i semifinal i Svenska cupen, förutsatt att bägge lagen tar sig dit, och slutligen i nattmatchen i World cup.

Daniel Berlin var motorn och pådrivaren under SAIK:s upphämtning i den andra halvleken, medan man nog hade väntat sig mer av Misha Svechnikov. Daniel Mossberg fick utgå i halvtid med en lårkaka, men det lät inte så allvarligt på honom själv.

Mer läsning

Annons