Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu en skada skakar GIF

Här är nästa skadechock för Gefle IF. Rutinerade lagkaptenen Daniel Bernhardsson är skadad igen och kan inte spela dagens träningsmatch mot Degerfors.

Annons

Trots det senaste snöfallet är inte det bekymret inför Gefles andra träningsmatch den här säsongen. Strömvallen är skottad och det enda som stör matchen på grund av vädret är att publiken får trängas med snödrivorna på läktarna.

Då är skadeeländet som drabbat GIF värre. Inför dagens match mot superettanlaget Dagerfors finns hela nio spelare på skadelistan. Den senaste med bekymmer är kaptenen Daniel Bernhardsson som så sent som förra lördagen spelade 68 minuter när Gefle vann mot Syrianska Kerburan med 2–0.

– Det är bägge knäna som är problemet, berättar tränaren Pelle Olsson.

Bernhardsson som hade trubbel med ett ont knä i slutet på säsongen och har även opererat ett ljumskbråck under vintern.

– Vi trodde att vilan under uppehållet skulle räcka för att få bukt med hans knäproblem, men nu har det tagit om och han har fått injektioner i bägge knäna och blir borta i minst två veckor, säger Pelle Olsson.

Även Daniel Theorin är skadad på nytt. Han tvingades stå över premiärmatchen för en vecka sedan med ett sargat lår. Nu har han fått en smäll på ena foten och kan inte spela i dag heller. Även Jakob Orlov tvingas vila i dag med en lårskada.

– Vi har vi flera spelare i träning som Olof Mård (fot), Mikael Dahlberg och Hasse Berggren (bägge magmuskel). Men det är för tidigt för dem att spela.

Övriga spelare som saknas är Sebastian Senatore (höftopererad), Jens Portin (knäopererad) och Daniel Leino (knäopererad). Alla dessa skador gör att fem nya spelare kommer till i startelvan jämfört med förra helgen och dessutom får flera juniorer starta på bänken.

Mer läsning

Annons