Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen cupfest på Strömvallen

Cupfest på Strömvallen, det hör inte till vanligheterna.
Dagens möte med Djurgården blir blott den fjärde hemmamatchen för Gefle IF på 2000-talet.

Annons

Nog är det lite konstigt vilket oflyt GIF har haft med cuplottningarna de senaste åren, det har varit den ena bortaresan efter den andra.

2006, när man tog sig hela vägen till final, spelades bara en enda match, mot Åtvidaberg, på Strömvallen.

De övriga två har spelats mot Djurgården, 2003 och 2007. Den sistnämnda slutade med seger på straffar, vilket bådar gott inför kvällens cupmöte, återigen mot Djurgården.

Den här gången har GIF tagit sig till åttondelsfinal genom 3–1 borta mot Qviding medan Djurgården besegrade Hässleholm med 2–0.

I GIF-truppen saknas på grund av skador Olof Mård (baksida lår), Yannick Bapupa (hjärnskakning) och Andreas Dahlén (vaden) medan Johannes Ericsson och Hasse Berggren vilas helt.

– Det är våra två äldsta spelare och med tanke på att vi har ett extremt tufft spelprogram framför oss med fyra allsvenska matcher på 14 dagar så känns det viktigt att de får ha friska ben då i stället, säger GIF-tränaren Pelle Olsson.

GIF möter Brommapojkarna på söndag och sedan Halmstad, AIK och Trelleborg inom en tvåveckorsperiod. 0–3-matchen mot IFK Göteborg har man dock skakat av sig.

– Vi vilade helt i helgen och efter det har vi haft två riktigt bra träningar. Vi var inte i toppslag och det måste vi vara för att ha en chans mot ett så bra lag som IFK, säger Olsson.

Djurgården spelade mot Malmö i söndags och har ett superviktigt derby mot AIK på måndag att tänka på. Vilket lag man kommer med är därmed högst osäkert, som om till exempel Johan Oremo finns med, men enligt Pelle Olsson spelar det mindre roll.

– Djurgården är ett av lagen som använt flest spelare och har en bred trupp så för oss är det inte särskilt betydelsefullt.

Annons