Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen – i dag är Bäck tillbaka

Det har varit en lång väg tillbaka efter den allvarliga knäskadan.

Delmålen har varit att komma på is, kunna träna, spela matcher med Skutskär och sedan vara mogen för SAIK och elitserien.

Annons

I eftermiddag gör 23-åriga Daniel Bäck comeback i SAIK:s bortamatch mot Boltic.

– Äntligen. Det har varit en lång resa och även om rehabiliteringen har gått enligt planerna har det förstås varit tungt under vissa perioder, säger Daniel.

Han värvades till SAIK som ytterhalv från Gripen och gjorde sin första säsong i fjol. En helt okej säsong där han tog en ordinarie plats. Men så kom skadan i somras.

– Det var korsbandet som gick av och det krävdes en operation och jag visste att det skulle bli en lång frånvarotid från bandyn. Men nu är jag här igen och det känns helt underbart.

Efter att ha varit i träning ett tag har det även blivit fyra matcher med Skutskär i allsvenskan. Nyttiga matcher att ha i benen nu när det är dags för elitserien igen.

– Självklart är det så. Det har varit riktigt bra att få dom här matcherna med Skutskär och testa sig fram i lite lugnare miljö. Första matchen var det lite ovant men sedan har det gått bättre och bättre, säger Daniel.

På nyårsaftonen krönte han det hela med att ha tre målgivande passningar när Skutskär vann mot Gustavsberg. Det fick SAIK-ledningen med tränaren Thony Lindquist i spetsen att ta ut Bäck i laget som möter jumbon Boltic i eftermiddag. Han börjar på bänken men vet att det kommer att bli ganska mycket speltid.

– Vi åker dit med bara två avbytare så det är väl sagt att jag ska byta både som ytterhalv och på mittfältet. Men det spelar inte så stor roll. För mig är det stort att äntligen få spela i SAIK igen. Jag har varit med och tittat på flera av bortamatcherna och nu känns det bara härligt att få ha grejorna med sig också.

Nu känner han ingenting av skadan och har sedan ett tag tillbaka kunnat gå för fullt.

– Nä, det är helt okej nu. Jag har ett specialskydd och det fungerar riktigt bra. Nu känner jag mig bara väldigt spelsugen och bara att få vara med killarna igen känns hur bra som helst, avslutar Bäck.

Mer läsning

Annons