Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen satt den, grabbar

Man kan undra vad det var i den där pepparlaxen egentligen?

Andreas Dahlén och Alexander Gerndt tog en gemensam söndagslunch med fisk på menyn innan mötet med Trelleborg på Strömvallen...

– Vi snackade dessutom om våra målnollor och sen hittar både han och jag rätt för första gången i allsvenskan. Skapligt, va, skrattade Dahlén efter 2–1-segern.

Annons

En regnruggig oktobersöndag med fem-sex plusgrader, några tappra tusen på läktarna och en match som inte betyder ett dugg kan ju vara enormt dötrist och jättetråkig. Eller alldeles, alldeles underbar...

Vi garanterar att Alexander Gerndt, som bjöd på ett enda stort leende i omklädningsrummet efter matchen, hade en av sina bästa stunder som fotbollsspelare den här eftermiddagen.

– Jag skulle väl ljuga om jag sa att jag inte har längtat efter att få göra mitt första allsvenska mål. Nu har jag haft väldigt många chanser innan det här och som forward är det ju det onekligen en viktig detalj. Klart det kan sätta sig i huvudet.

Det kan Gerndt glömma nu. 14 minuter in i matchen mot Trelleborg den 25 oktober 2009 suddades den där nollan ut för evigt.

Klart GIF-forwarden får utrymme i tidningen för att beskriva sin premiärfullträff.

– Det var på Öhagens långa boll i djupled som jag helt enkelt hann före målvakten och kunde lobba in bollen. Jag har haft ett par liknande lägen när bollen gått utanför eller på målvakten. Nu var det jäkligt skönt att se bollen hamna innanför stolparna.

Men han fick ändå inte riktigt chansen att ta emot lagkompisarnas eller publikens jubel. Precis efter att han tåat till bollen förbi Viktor Noring i TFF-målet krockade de båda och GIF-forwarden landade olyckligt.

– Det blev en konstig känsla i kroppen. Först var jag lycklig över målet men blev också väldigt rädd när jag ramlade med ryggen före ner i gräsmattan och det gjorde riktigt ont. Det ungefär på samma sätt som jag landade förra året och blev ordentligt skadad. Som tur var gick det bra den här gången, sa Gerndt.

Han kravlade sig upp och var sen riktigt vass även resten av matchen. Ett mål kunde lika gärna ha blivit både två och tre. Men det kanske hade varit för mycket av det goda.

– Äh, jag hoppas bara att det inte ska dröja 30 allsvenska matcher till innan det andra kommer. Jag får väl sikta på Häcken på onsdag i första hand nu.

Gerndt har gjort mål i cupen, i träningsmatcher mot bra motstånd och i Superettan med Sirius. Vetskapen om att det funkar i allsvenskan är dock viktigt.

– Klart att det är skönt att gå in till vintervilan med vetskapen om att jag har gjort mål här också. Dels att slippa få höra det från andra och att tänka på det själv också.

Och har den ena premiärskytten fått beskriva sin fullträff är det väl inte mer än rätt att den andre också får samma chans. Andreas Dahlén är visserligen ytterback men ändå har han jagat sitt första mål ett tag.

– Det har faktiskt grämt mig ett tag nu. Kul att få sätta dit den och det var om jag får säga det själv ett jäkligt snyggt anfall. Först var det Lanttos lilla läcka touch på bollen som gjorde att jag kom fram och fick ut bollen till Gerndt på kanten. Hans inspel snett bakåt nådde fram till mig och fast jag fick bollen lite för långt framför mig kunde jag tåa dit den. Det räckte ju, sa Dahlén och flinade.

 

Mer läsning

Annons