Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bååth tillbaka efter fotskada

Anders Bååth, mittfältare i Gefle IF, har varit borta från spel i sex veckor på grund av en fotskada. I tisdagens U21–match gjorde han comeback.

Annons

Hur kändes det att vara tillbaka?

– Jodå, det kändes riktigt bra faktiskt, både för laget och för mig själv. Det var inte alls så ringrostigt som det borde vara efter sex veckors skada. Jag har tränat med boll i ungefär två veckor och kände att foten var så pass bra att jag ville testa att köra. Det var även ett rätt snabbt underlag så jag hamnade inte i alltför många närkamper under matchen men jag fick ändå in några glidtacklingar.

Hur har det varit att sitta vid sidan av?

– Det har känts löjligt frustrerande faktiskt. När laget spelar bra och vinner matcherna så är det frustrerande för då vill man ju vara med om det roliga. Och när laget förlorar så vill man vara med och bidra så att det går bättre. Så hur det än går för laget så har det varit oerhört frustrerande för mig att inte kunna spela.

Vad säger du om GIF:s inledning på säsongen?

– Det har varit väldigt blandat. På bortaplan har det så klart inte sett speciellt bra ut. Det är inte okej att förlora med så många mål som vi gjort. Men poängmässigt, och på hemmaplan, har det sett helt okej ut.

Hur långt från matchform känner du dig?

– Foten känns ungefär 95-procentig men jag siktar på att kunna vara med redan nu i helgens match. Sedan får vi se om det blir så, det bestämmer så klart inte jag.

Mer läsning

Annons