Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Både Bapupa och Oremo spelar mot Söderhamn

Om mindre än en vecka är det omstart i allsvenskan efter EM-uppehållet. Gefle IF, som möter Kalmar hemma på onsdag, slipar formen – mot division 2-laget Söderhamns FF i kväll. – Det är viktigt för oss att göra sådana här matcher i vårt upptagningsområde, säger GIF-tränaren Pelle Olsson.

Annons

Gefle IF ställer upp med starkast möjliga lag på Hällåsen klockan 19 i kväll. Det betyder att förre Söderhamnsspelaren Johan Oremo finns i GIF-anfallet.

Oremo som varit ryktenas man under veckan har tillfrisknat från sin förkylning och tränade både i onsdags och i går.

– Det är svårt för mig att ha någon uppfattning om det, det vet han bara själv. Men på träningarna ser det inte ut som han påverkas och på den här nivån måste man kunna hantera sådana här saker, menar Pelle Olsson.

Mot Söderhamn i kväll bildar Oremo anfallsduo med Hasse Berggren och även Yannick Bapupa är tillbaka ute till höger på mittfältet. Bapupa har varit i Afrika i en månad och spelat VM-kval med Kongo. Om allt gick enligt planerna så landade han på Arlanda i går kväll.

– Han har hoppat in i två av Kongos fyra matcher, både mot Egypten och mot Malawi fick han speltid. Jag pratade med honom i går och han hade tränat bra också. Men vi vill se honom i vårt spel direkt och det här är enda chansen innan allsvenskan börjar igen, säger Pelle Olsson.

Kongo leder för övrigt sin VM-kvalgrupp efter de fyra första matcherna. Det har blivit dubbla vinster mot Djibouti och en seger mot Malawi medan Kongo fick stryk mot Egypten.

Skilda världar för Bapupa att ställas mot Söderhamn i kväll alltså. Men Pelle Olsson menar att matchen mot division 2-gänget är viktig ur många synvinklar.

– Dels är den här matchen och den mot AIK i måndags (förlust 1–3) de enda två vi spelar under uppehållet. Men det är också viktigt att spela matcher i vårt upptagningsområde både publikt och på spelarsidan. I fjol mötte vi Bollnäs i en liknande match men då var det så kallt att det knappt kom någon publik.

Nu är förutsättningarna bättre och Söderhamns FF kan tacka landslagsbacken Petter Hanssons pappa Göran för att GIF kommer till Hällåsen.

– Ja, han ringde och frågade om vi kunde spela mot dem och eftersom vi är utslagna ur cupen passade det bra, menar Pelle Olsson.

Att det är ett på papperet betydligt sämre motstånd som väntar spelar inte så stor roll.

– Vi mötte Brynäs, som är på samma nivå, förra sommaren och vann bara med 2–0. Så det gäller för oss att jobba med vårt spel och göra oss förberedda till Kalmar på onsdag.

En jobspost finns dock i Gefle. Ytterbacken Jonathan Hellström klev av gårdagens träning – åter med känningar i ljumsken. Därför får han köra rehabträning i helgen i stället.

Det betyder att GIF ställer upp med följande lag:

Mattias Hugosson – Daniel Bernhardsson, Thomas Hedlund, Daniel Theorin, Andreas Dahlén – Yannick Bapupa, Johan Claesson, Mathias Woxlin, Jonas Lantto – Johan Oremo, Hans Berggren.

Avbytare: Peter Bergqvist (mv), Andreas Revahl, André Grim, Anders Wikström, Amadou Jawo, Yussif Chibsah, Johannes Ericsson, Daniel Westlin.

 

Mer läsning

Annons