Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandyförbundet nobbar VM i Sandviken

Det blir Vänersborg och inte Sandviken och Göransson Arena som blir Sveriges kandidat till att arrangera bandy-VM 2013.

Annons

Svenska bandyförbundet har nu utsett IFK Vänersborg  till Sveriges kandidat till att få arrangera bandy-VM:s A-grupp 2013, och Sverige söker nu VM med med Vänersborg som huvudort för mästerskapet.
Sandvikens AIK och Göransson Arena får därmed nobben.
- IFK Vänersborg har genom åren varit en utmärkt arrangör av flera bandyarrangemang och Arena Vänersborg håller hög klass. Vänersborg har visat upp ett bra koncept för oss och det är hög tid att ett stort bandyevenemang går till Västsverige. Även Sandviken var en het kandidat och hade även de ett mycket bra upplägg. Det som avgjorde var att vi vill sprida våra stora evenemang geografiskt när så är möjligt, säger Håkan Ramsin, ordförande i Svenska Bandyförbundet i ett pressmeddelande

IFK Vänersborg ser möjligheten att göra världsmästerskapet till en angelägenhet för hela Västsverige.
- Bandy-VM 2013 kommer att ställa hela Vänersborg på fötter. Med Arena Vänersborg har vi dessutom mycket goda förutsättningar för att genomföra ett lyckat VM. Vi har målsättningen att detta VM ska bli det bästa någonsin. Dessutom blir det med matcher i Göteborg, och kanske ytterligare någon närbelägen ort, en angelägenhet för Västsverige. Avsikten är också att Norge ska få spela sin premiärmatch i Oslo, något vi ser som en positiv åtgärd för att ge bandyn good will och PR i vårt grannland, säger IFK Vänersborgs ordförande Stig Bertilsson i samma pressmeddelande.

Internationella bandyförbundet väntas inom någon månad besluta om Sverige och Vänersborg får arrangera VM 2013.

Mer läsning

Annons