Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandyns spelprogram äntligen klart

Äntligen...
I går presenterades det slutgiltiga spelprogrammet för elitserien i bandy – tre månader senare än vanligt.
– Det har tagit för lång tid men det program vi nu har fått ser helt okej ut för oss, säger SAIK-tränaren Ola Grönberg.

Annons

Som sporten redan har redovisat sker premiären mot Edsbyn i nya Göransson arena fredagen den 30 oktober.

– Det blir helt perfekt och en jätterolig match att starta både säsongen och inviga arenan med. Det brukar alltid bli spännande och tätat matcher mellan oss också, säger Grönberg.

Premiären är rekordtidig i år – men i den nya hallen är ju vädret inte något problem längre för SAIK:s del. Redan i andra omgången blir det en längre resa för SAIK då Villa Lidköping väntar. Dock inte i deras nya hall som inte blir klar förrän till annandagsmatchen.

– Hela spelschemat ser bra ut. Det enda lilla vi kan ha synpunkter på nu är att vi kommer att möta både Västerås och Hammarby hemma under samma vecka. Det kanske inte är det optimala med två såna bra publikmatcher på så kort tid. Men det är inget större besvär, säger SAIK-tränaren.

Serien vänder för SAIK i mitten av december med dubbelmötet med regerande svenska mästarna Västerås SK. Först borta på luciadagen och sedan hemma tre dagar senare. Men vissa lag möter SAIK senare än då som till exempel Hammarby och Vetlanda där den första chansen för Christoffer Edlund att möta sina forna lagkamrater blir den 6 januari.

Den klassiska annandagsmatchen får SAIK spela borta mot Broberg.

Att det tagit så lång tid att få i ordning programmet beror till stora delar på att det är klubbarnas egen organisation, Svensk elitbandy, som för första gången skött det hela. Kanske lyssnade man lite för mycket på vad klubbarna hade för invändningar för att få alla nöjda.

Till slut togs det hjälp av förbundet för att sy ihop det hela och det är också klart att nästa säsong återtar de huvudansvaret.

Så här ser hela premiäromgången ut:

Fredag den 30 oktober: Bollnäs–Sirius, Hammarby–Broberg-Söderhamn, Sandviken–Edsbyn, Vetlanda–Västerås. Lördag den 31 oktober: Vänersborg–Haparanda Tornio, Katrineholm–Villa Lidköping, Kungälv–Falun.

Mer läsning

Annons