Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bapupas sköna segermål mot Sundsvall

3–2 borta mot Gif Sundsvall innebar den första segern på nästan två månader. Och Gefle IF tog därmed äntligen steget över det förhatliga kvalstrecket.
– Nu ska vi fixa det här, jublade segerskytten Yannick Bapupa.

Annons

I den senaste matchen mot Ljungskile fick han inte spela från start. Men i går var Yannick Bapupa tillbaka i startelvan – med ny frisyr (jo, det är löshår) och självförtroendet tillbaka på topp – och avgjorde rysarmötet med GIF Sundsvall.
Gefle hade fått en drömstart och ledde med 2–0 i paus efter ett tidigt mål av Daniel Bernhardsson och en klassisk GIF-hörna som ledde fram till Amadou Jawos 2–0. Men direkt i andra halvlek bytte Sundsvall in nytt folk och framför allt flyttade upp i banan.
Nyinsatte Hannes Sigurdsson, som oväntat fick starta på bänken, tryckte in en frispark bakom Hugosson två minuter in på andra halvlek och i anstormningen kom också 2–2 genom Robert Mambo-Mumba. Känslan var att Gefle IF skulle spela oavgjort för femte gången i rad och kampen runt kvalstrecket skulle förbli i det närmaste oförändrad.
Men då slog Yannick Bapupa till och fixade den första trepoängaren sedan 3–0-segern hemma mot Helsingborg 24 augusti och säsongens blott andra bortasegern för säsongen.
Amadou Jawo fintade snyggt bort Sundsvalls debuterande 19-åring Kristian Ek så det stod härliga till och passade elegant in till Bapupa som var fri i straffområdet.
– Jag hade ett läge alldeles innan men då tittade jag för mycket på målet och inte på bollen, så jag missade. Men när jag fick passningen från Jawo tänkte jag bara att fokusera på bollen. Pelle (Olsson) har sagt åt mig att göra det. Det är bollen som är viktigast, log Bapupa som firade målet tillsammans med de tillresta GIF-fansen.
– Ja, hehe! De ville aldrig släppa mig när de kramade om mig. Våra fans betyder så mycket och det var roligt att de följde med oss hit och att vi kunde ge dem en seger.

• Fixar ni det här nu?
– Ja, det ska vi göra. Jag hoppas verkligen det. Det gäller att vi fortsätter att jobba för varandra, säger Bapupa samtidigt som Sundsvalls tränare Sören Åkeby smyger förbi och tar i hand och gratulerar till segern.
Giffarnas nye tränaren var ju den som fanns med när Bapupa och Makondele kom till Sverige och Djurgården för ett antal år sedan.
– Jag har vunnit två SM-guld och ett cupguld med honom som tränare, berättade Bapupa som trots gårdagens framgång inte kan lova att han blir kvar i Gefle.
– Jag vet inte vad som händer nästa år, men just nu fokuserar jag bara på det här och att vi ska hålla oss kvar i allsvenskan.

Annons