Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Behärskad glädje i GIF-lägret

Det rådde en behärskad glädje i Gefles omklädningsrum efter 2–0-segern borta mot NSÍ Runavik i den första kvalomgången till Europa league.

– Grabbar! Vi hurrar när vi gått vidare, det här firar vi med ett klapp, sa tränaren Pelle Olsson.

Annons


Det blev alltså seger med 2–0 på Färöarna för Gefle IF. Och nu har GIF ett fint utgångsläge inför returen på Råsunda på torsdag.
Allt detta tack vare den specielle målskytten Alexander Gerndt som alltså gjorde bägge målen.
Men det fanns fler som imponerade i det kyliga vädret och ihållande regnet.
– Jag vill framhålla Jakob Orlov, sa en av tränarna Urban Hammar.
– Han jobbar hårt och nära Gerndt i anfallsspelet och jag är oerhört nöjd med att vi höll oss exakt till det vi hade pratat om innan.
Hammar nästan bubblade när han berättade om matchen och hur väl GIF-spelarna höll sig till taktiken. Men precis som hos alla andra var glädjen behärskad.
– Nu har vi 2–0 i halvtid och vi har fortfarande respekt för motståndet inför returen. Men vi spelade bra och hade ett bra djup i spelet där vi kom in bakom deras backlinje och fick press på dom.
GIF-ledarna räknade till nio heta målchanser varav två gick i mål.
– Det är härligt att ha Gerndt som sätter dit de där bollarna. Han gjorde verkligen det han är bäst på med två fina genombrottsmål, menade Urban Hammar och sa också att Gefle mycket väl kunnat göra något mål ytterligare.
– Vi fortsatte ju att dominera matchen och var faktiskt överlägsna i andra halvlek, men tack och lov för att deras ribbträff inte gick i mål i slutet av första halvlek. 1–1 där hade varit jobbigt, men nu har vi 2–0 att gå på och det känns bra även om vi faktiskt hade bud på något mål till i slutet av matchen.
I dag flyger GIF-laget hem till Sverige igen – då blir det vila för bland annat Omar Jawo och även Alexander Gerndt. Jawo fick en kraftig smäll mot ögat i slutet av första halvlek och tvingades byta med tio minuter kvar eftersom ögat då var så igenmurat att han inte kunde se ordentligt.

Mer läsning

Annons