Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berggren missar returen i Tbilisi

I dag lyfter Gefle IF:s plan mot Tbilisi där underläge ska vändas till avancemang.
Med ombord finns Jakob Orlov – men inte Hasse ­Berggren.
– Hasse får rikta in sig på matchen på söndag i stället, hans skada kräver några dagars vila, säger GIF:s fysioterapeut Fredrik Wallström.

Annons

Söndagens allsvenska omstart borta mot Trelleborg var GIF:s första match utan den till Helsingborg sålda Alexander Gerndt.

Då fick laget två anfallare skadade redan i första halvlek i matchen som till sistslutade 2–1 till Trelleborg.

Hasse Berggren klev av med smärta i ena vaden – Jakob Orlov med flimmer för ögonen efter en smäll mot huvudet.

– Vad gäller Orlov så har varken Trelleborgs läkare på plats eller jag själv bedömt det som att det handlar om en hjärnskakning. Han kände sig också bättre i dag (läs: igår) och sker ingen kraftig försämring ska han kunna träna under tisdagen, meddelar Fredrik Wallström.

Anfallskollegan Hasse Berggren är däremot inte med på det flygplan som i dag lyfter mot den georgiska huvudstaden Tbilisi för torsdagens returmatch i kvalet till Europa League.

– Nej, Hasse får sikta in sig på söndagens match mot Trelleborg. Han hade fortfarande lite ont i dag och är lindad runt vaden. Det är alltid svårt att bedöma en sån här skada redan dagen efter, men troligtvis handlar det om en blödning som uppkommit till följd av någon sorts överansträngning. Det ska inte vara någon större skada, men han behöver ändå vila några dagar, säger Fredrik Wallström.

Pelle Olsson och Urban Hammar tar med sig en 19-mannatrupp till Georgien.

Nya i truppen jämfört med matchen mot Trelleborg i söndags är Olof Mård, som är tillbaka efter skadefrånvaro och har gjort ett par matcher i U21-laget.

Samt 18-åriga anfallaren Suad Gruda.

Saknas i truppen gör dock alltjämt skadeförföljde James Frempong.

– Han fick en spruta i knäet i förra veckan och ska vila fram till och med onsdag. I dagsläget bedömer vi att han inte behöver göra en ny operation, säger Fredrik Wallström.

Mer läsning

Annons