Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berggren tar hjälp av Swärd

Stötvågsbehandlingen gav inget resultat.
Nu har Hasse Berggren tagit hjälp av kände idrottsläkaren Leif Swärd.
– Enigt honom ska jag bli bra, men jag är luttrad, säger Berggren.

Annons

Säsongen har varit körd sedan länge. Nu kämpar Hasse Berggren för att det samma inte ska gälla för hela fotbollskarriären.

Den stötvågsbehandling han utsatt sin skadade häl för gav inte önskad effekt.

– Jag gjorde det bara en gång och egentligen kan man göra det fler gånger. Men eftersom jag inte kände någon skillnad alls kändes det inte som någon mening, berättar Berggren.

Nu har han dock fått nytt hopp om att han ska få bukt med sin hälsporre. I veckan åkte han till Göteborg för att få hjälp av Leif Swärd som behandlat otaliga idrottsstjärnor genom åren. Swärd röntgade Berggrens häl och satte en kortisonspruta rakt i hälsporren.

– Det var en rejäl tillväxt jag hade, och tydligen gäller det att sätta sprutan exakt på rätt ställe, berättar Berggren, som tagit flera kortisonsprutor tidigare.

– Leif säger att jag ska bli bra och det låter ju positivt. Men jag är så luttrad så jag vågar inte hoppas på för mycket.

I dag ska Berggren och Swärd ha kontakt via telefon. Förmodligen får GIF-stjärnan order att springa lätt för att testa den skadade hälen.

– Sedan får vi se. Blir det inte bra nu måste jag opereras, säger Berggren.

36-åringen gjorde fem mål på sina 14 matcher och är med det alltjämt i delad ledning av GIF:s interna skytteliga tillsammans med Amadou Jawo, som ju lämnat för Elfsborg. Närmast bakom finns Daniel Westlin, Yannick Bapupa, Jonas Lantto och Yussif Chibsah på tre mål vardera.

– Hoppas någon av dem gör tre mål så att inte jag vinner, säger Berggren med glimten i ögat.

Mer läsning

Annons