Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergs ribbträff gladde trots förlusten

Han var skadad när han värvades, men i går gjorde Jonatan Berg äntligen sin debut i Gefle – och en ribbträff från att göra mål i sin första match.
– Det fanns visst kvar lite bollkänsla, säger Berg.

Annons

Matchen förlorades visserligen med 0–1, men det var många ljusglimtar över Gefles spel i går. Bland annat täppte laget till riktigt bra hemåt och det krävdes en frispark för att det skulle bli mål. Lolo Chanko placerade in den från 20 meter efter 40 minuter.

– Vi gör en jättebra match. Det var bara ett fel, vi förlorade, säger tränaren Pelle Olsson.

Nja, det fanns väl ett fel till. Trots bra chanser lyckades inte Gefle få in bollen i mål.

– Det var halvdana avslut. Vi vill se mer spets, säger den nye tränaren Urban Hammar.

Både tränarna hade då en situation i minne. Det var precis i inledningen av matchen när Yannick Bapupa fick till ett bra skott och där Amadou Jawo högg på returen. Båda gångerna stod Hammarbys målvakt Kristoffer ”Poppen”Björklund i vägen. Han fick stå, och Erland Hellström fick sitta på bänken, när Rami Shaaban inte kom till spel.

Vi har sett en hel del debuter i Gefle den här försäsongen. Hjalmar Öhagen och Bernhard Nyström presenterade sig mot Örebro, sen följde Omar Jawo, Olof Mård och målvakten Emil Hedvall. I går var det dags för ännu en spelare att presentera sig. Och som han gjorde det.

Jonatan Berg skulle egentligen ha spelat från start i den uppskjutna matchen mot Syrianska i tisdags. Nu fick han börja på bänken och fick vänta in i den 70:e minuten innan han fick göra sin debut.

– Det är viktigt att han nu är med och spelar matcher. Han visade direkt vad han kan tillföra och det var kul att se honom på planen, säger Urban Hammar.

Berg håller såklart med om att det var kul att han fick göra sin debut.

– Det var jättekul, jag var väl lite smånervös innan jag skulle in. Men jag kände mig pigg i kroppen.

Jonatan Berg drogs med ett skadat ledband i ett knä när han kom till Gefle.

– Nu är det bara småskavanker, knäet kände jag inget av.

Han fick gå in och slå några frisparkar och det var på en sådan situation Gefle var närmast kvittering. Berg, som spelade högermittfältare, lade upp bollen utanför straffområdet och sköt en frispark som fick både ribban och Hammarbyfansen, som var många, att darra.

– Det jag kan tillföra till laget är väl det jag visade idag med bra fasta situationer. Och jag gillar att spela offensivt, säger Berg som har kommit in bra i truppen.

– Allt funkar kanon runtomkring nu. Man kommer ju in i en lagkultur och får anpassa sig. Men det är ett gäng glada killar så det har inte varit några problem.

Nu väntar vi också på Bergs första mål. Kanske får Geflefansen inom kort se ett drömmål likt det han gjorde från 40 meter mot AIK förra säsongen. Eller kanske bara en frispark från nära håll. Det duger lika bra det med.

Mer läsning

Annons