Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berlins hemliga skada mörkades i finalen

Han spelade hela World cup med en hemlig skada. Ändå lyckades Daniel Berlin leda sitt SAIK till en hedersam finalförlust mot Jenisej.

– Får vi smälta det här lite kommer vi säkert vara nöjda, säger han under ryssarnas vilda firande på isen.

Annons

Han ville inte skjuta hörnor, han ville inte slå långbollar, och han ville inte gå på egna genombrott.

Ändå sköt Daniel Berlin SAIK till finalen efter ett sent hörnmål mot Dynamo Moskva. Ändå slog han en lyrboll till Linus Forslund, som lurade ett helt försvar och sköt 2–1 till SAIK i finalen. Och ändå bröt han fram och avlossade ett hårt skott till ledning 3–2 – på ren vilja.

– Det kändes i axeln, det kan jag säga. Jag har inte kunnat gå för fullt under hela turneringen utan har fått koncentrera mig på att sätta andra i spel i stället, säger han.

Skadan, som sitter någonstans i nyckelbensfästet på hans vänstra sida, uppkom under Champions cup efter dubbla kollisioner kort efter varandra med Zorkijspelare. Under en träning i veckan slog han upp den igen, men har trots det spelat alla matcher under World cup.

– Vi har tejpat så det blir lite stabilare, men det känns när jag vrider mig eller skjuter. Jag tror man kan jämföra det med en stukad fot, säger Daniel Berlin.

• Varför har ni hållit det hemligt?

– Det hjälper inte mig om jag berättar om skadan för nån annan, och man vill inte ge motståndarna några fördelar. Det är bara att göra sitt bästa och köra ändå.

• Seriepremiären är bara någon vecka bort, är du orolig att missa den?

– Nej, kunde jag spela nu lär jag kunna spela då också. Det får bli lite rehabträning under veckan som kommer. Det har ändå känts bra fram tills dess jag slog upp skadan igen.

Med en stukad kapten försämrades givetvis SAIK:s finalchanser mot Jenisej.

Två trötta lag, som båda ville kontra, gjorde att finalen blev tät, taktisk och inte speciellt underhållande.

SAIK hade 3–2, men när Daniel Berlin olyckligt föll och tappade bollen kunde Jenisej kvittera, och med tio minuter kvar satte Artem Bondarenko segermålet på en hörnretur.

– Ser man det i det lite större perspektivet så har vi gjort mycket bra sedan i torsdags. Vi förlorar bara en match med det här unga laget, och det är viktigt att samla på sig erfarenheten, säger SAIK-tränaren Thony Lindquist och medger att Berlins skada påverkade spelet.

– Ändå har han stått upp på ett fantastiskt sätt, en av de bästa i turneringen, trots skadan.

Mer läsning

Annons