Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bernhardsson – alltid i centrum

4 410 raka allsvenska minuter.

I kväll kommer ytterligare 90 viktiga för Daniel Bernhardsson, 30.

Men efter den här säsongen kan det vara slut på monstersviten.

– Jag vet inte om det blir någon fortsättning, säger GIF:s givna högerback inför mötet med Djurgården.

Annons

4 410 minuter motsvarar nästan tre säsonger utan ens att ha blivit utbytt. Och att han känner sig given på högerkanten i backlinjen, vill han inte sticka under stolen med.

– Eller...säker är man väl aldrig, det kan jag inte säga. Men jag har fått förtroende, varit med ett tag och vet vad tränaren vill ha ut av mig. Men även fast jag har fått spela varje match de senaste säsongerna så gäller det att ge allt på träningarna och visa att man förtjänar platsen i startelvan, säger Bernhardsson som senast han missade en allsvensk match var den 30 september 2007 när GIF mötte Halmstad på bortaplan. Då var han avstängd.

För övrigt den enda matchen han missade den säsongen.

Men han kan inte peka ut exakt vilken match han minns bäst av alla de minuter han spelat i rad.

– Det är svårt, det där. Det har varit så många matcher.

– Ja, det har ju inte blivit så många mål under den senaste tiden. Så visst, det var en bra match som jag minns väl. Men målet...jag tror det var 1–0 – det var ju inte det avgörande.

I kväll lägger han på ytterligare 90 minuter på sviten. Mot Djurgården – ett lag som inte fått hål på GIF den här säsongen. Tacka Bernhardsson och hans backkollegor för det.

– Ja, vi har ju mött dom tre gånger i år och spelat väldigt stabilt. Vi får hoppas att vi håller trenden vid liv, säger Bernhardsson.

Sedan tillägger han:

– Men jag tycker att vi borde ha haft tre poäng när vi mötte Djurgården på stadion i våras. Då spelade vi stundtals ut dom.

– Nä, enkelt är det ju inte. Jag vet faktiskt inte vad det beror på, tillfälligheter kanske...? Men som sagt, vi har spelat bra mot dom den här säsongen.

Men minutsviten kan ta slut efter den här säsongen. Gefles lagkapten vet nämligen inte om det blir någon fortsättning i karriären.

– Det har ju gått lite upp och ner den här säsongen för mig personligen och kroppen blir äldre och äldre. Det är klart att man hoppas kunna spela en säsong till. Men mycket ska stämma, med familjen och allt.

– Ja, det är klart. Det är ju ändå allsvenskan jag spelar i. Men jag ska börja fundera på framtiden om ett par veckor, avslutar Bernhardsson.

 

Mer läsning

Annons