Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besviken Muhrén lämnade bandy-VM

När ryggen inte höll valde Magnus Muhrén i går att lämna den svenska VM-truppen.
Och nu blir det inga fler chansningar.
– Det får inte bli som i Vänersborg, nu måste han vara helt frisk innan han spelar igen, säger SAIK-tränaren Ola Grönberg.

Annons

Magnus Muhréns personliga besvikelse över att inte kunna sätta ett nytt avtryck i den svenska VM-historien är en sak.

SAIK är något helt annat – och Ola Grönbergs huvudvärk. Nästa vecka, när VM är över, stiger bandytempen igen och kampen för att klämma sig in bland elitseriens fyra främsta fortsätter. Onsdag väntar Vetlanda (h), fredag Villa (b) och söndag Edsbyn (h).

Magnus Muhrén kan som alla vet vara skillnaden mellan vinst och förlust.

– Rent spontant tror jag inte att han kan vara hundraprocentig redan till Vetlandamatchen. Och då spelar han inte, säger Ola Grönberg.

– Vi riskerar ingenting mer, nu måste han först och främst bli helt frisk och det är bättre att han kan vara med fullt om några veckor när allt avgörs i stället. Inte ens Muhrén kan spela halvskadad, det går inte i dagens bandy. Vi har många duktiga bandyspelare som kan prestera även utan honom, även om vi kanske måste formera om laget en aning.

Magnus Muhrén gjorde landslagscomeback i måndagens VM-match mot Kazakstan efter två års frånvaro. Hans 83:e landskamp varade i en halvlek, precis som var överenskommet från början.

Men testet blev allt annat än positivt. Muhrén insåg det hopplösa läget, sade tack och hej till förbundskapten Anders Jakobsson och åkte hem till Sandviken igen.

Frågan är om det var det definitiva avskedet till blågult?

På hemmaplan blir det SAIK-massören Åke Uppmans uppgift att få honom spelduglig igen. De träffades i går och fortsätter behandlingen i dag och i morgon.

– Han behöver vara hemma nu så att vi kan behandla ryggen ordentligt. Jag hoppas han kan spela om en vecka, men jag kan inte lova något, vi vet mer efter torsdagen, säger Åke Uppman.

– Nej, det tror jag inte, utan att lova för mycket. Det positiva är ju ändå att han inte har något diskbråck.

Ola Grönberg lider med sin anfallsstjärna och lät honom smälta besvikelsen i fred under gårdagen.

– Han behöver lite lugn och ro för att bearbeta det han gått igenom. Det är nog både det ena och andra som rusar genom skallen just nu.

I stället för Magnus Muhrén kallades Edsbyns Jonas Edling in i den svenska VM-truppen, han spelade redan i gårdagens match mot Norge.

 

Mer läsning

Annons