Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bottenläge för Gefle IF – men tränarna sitter säkert

Gefle IF ligger på nedflyttningsplats i allsvenskan.

Då höjs röster om en förändring på tränarsidan.

– Inte aktuellt, säger GIF-ordföranden Leif Lindstrand.

Annons

Pelle Olsson har varit tränare för Gefle IF under lagets sex senaste säsonger i allsvenskan.

Men frågan är om GIF någonsin har haft en sämre utgångspunkt än nu inför den allsvenska avslutningen.

Efter VM-uppehållet har situationen för Gävlelaget förvärrats i allsvenskan. Laget har sjunkit som ett sänke i tabellen.

GIF har bara vunnit en match (4–2 hemma mot Åtvidaberg) och spelat en oavgjord (3–3 hemma mot Mjällby), resterande fem matcher i allsvenskan har förlorats sedan mitten av juli. Dessutom har GIF åkt ur både svenska cupen och Europa league.

På suppporterforum och i läsarkommentarer till Sportens artiklar på nätet höjs nu röster för att göra en förändring på tränarsidan för att få GIF över det förhatliga nedflyttningsstrecket

”Pelles tränarstil a la Lagerbäck är förlegad... Ta hit en tränare med ambitioner att spela fotboll och med lite mer ambitioner än att bara klara sig kvar i allsvenskan och vara farmarlag och ta fram spelare åt de andra allsvenska lagen”, skriver till exempel signaturen Gif på Gd.se.

Enligt Gefle IF:s ordförande Leif Lindstrand finns det inga planer på att sparka Pelle Olsson och Urban Hammar.

– Jag ser inga motiv till det. De har sköt det bra hittills, säger han.

Lindstrand fortsätter:

– När jag träffar andra klubbar får jag ofta höra att de är förvånade över att vi har lyckats behålla så bra tränare. Jag vet att det finns intresse från flera andra allsvenska lag för Per och Urban. De är två av allsvenskans absolut skickligaste tränare.

Inte orolig för tabelläget?

– Nej. Man ska komma ihåg att det här inte är någon ny situation för oss. Det har varit tufft varje år i allsvenskan. Sedan är det ju så att det inte är ljusår upp till lagen där ovanför. Säsongen är inte slut än.

Varför ligger GIF på nedflyttningsplats?

– Konkurrenssituationen är sådan. En del lag är bättre för tillfället och andra är sämre. Att lag som regerande mästarna AIK ligger på kvalplats säger en del om hur hårt det är.

Vad är styrelsens recept för att få spela allsvenskt även 2011?

– Det finns inget sådant. Det överlämnar vi helt till laget – och där vet jag att de inte har gett upp, säger Leif Lindstrand, som även berättar att klubbens ekonomi är under kontroll.

Fotnot: Pelle Olsson har kontrakt som tränare med GIF till och med 2012. Urban Hammar till och med 2011. Olsson är dessutom tillsvidareanställd som sportchef.

Mer läsning

Annons