Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Canal+ - men en sändning med bara GIF-minus

Jag kunde ha gjort nånting annat under måndagskvällen.

Jag borde ha gjort nånting annat under måndagskvällen.

Sånt som att olja cykelns alla växlar, tvätta en gång till, försöka springa längre än nån enstaka kilometer, se några gamla avsnitt av 2 1/2 män, kasta gamla tidningar, sortera omaka strumpor, gå igenom månadsslutets räkningar eller rent allmänt undra varför.

Rätt mycket roligt alltså.

Annons

Men nu blev det som det blev. Canal+. Värsta huvudsändningen med Lasse Granqvist, Pelle Blohm, Jens Fjällstrom – ja, hela ligan, som kan det mesta om fotboll, IFK Göteborgs anfallsspel, GIF:s försvarsspel (vilket?) och egentligen bara felade på var Marcus Hanssons moderklubb Åbyggeby ligger (...jo, det finns ett sånt i Ockelbo också).
Klockan 19.00–20.50 – en välregisserad fotbollssändning som egentligen bara lämnade känslan av att ingenting hade hänt efter sig.

Gefle IF, med fem raka förluster och ett allt skevare försvarsspel, bakom sig gick ut...och såg ut som ingen varken hört, sett och absolut inte lyssnat till Olssons idoga förmaningar.
Det läckte.
Det var tomma ytor där det inte ska finnas tomma ytor.
Det var ointresserade spelare där det ska brinna små eldar.
Det var kort och gott ett välkommen överbord, en oönskad hälsning ned i allsvenskan gråzon.

GIF tillhör inte längre allsvenskans toppskikt (jo, man gjorde det en tid – jag minns det som i midsomras).
GIF tillhör inte längre allsvenskans mittskikt, där handlar det om lag som just IFK Göteborg – och för all del även Mjällby som smet förbi i går (27 poäng, samma som GIF i går via 2–0 borta mot Örebro).
GIF är trots 0–3 i går, och trots 2–17 på sex matcher, fortfarande bäst bland de som är sämst i klassen. I alla fall på papperet, i tabellen.
Det skiljer, med nio matcher kvar, fem poäng ned tlll kvalstrecket (jag vet inte om jag använt det ordet speciellt många gånger den här säsongen) och rent allmänt kan man tycka att de sex poäng som krävs kommer GIF att fixa.
Bara ingen frågar hur.

Bäst sett över hela matchen var spelaren längst bak (Hugo, såna där missar som den vid 0–3 får man glömma – för han höll GIF kvar i matchen längre än övriga laget var värt), och den längst fram (Dahlberg).
Men ingen av dem fick egentligen något tillbaka.
Hugo ordnade så det bara var 0–1 i första halvlek, och hade bland annat en superräddning på Hannes Stillers närnick och lite andra stjärnmärkta bravader.
Dahlberg var i stort sett den enda som skötte rollspelet av utespelarna, där tajmingen kollektivt sett var feldoserad, smärtgränsen för låg för närkampsspel och passningsskickligheten direkt dräpande för möjligheten att göra ett eget mål.

Olsson kan nu lämna in den där kostymen, som han plockade fram till en alldeles strålande vårdag på Råsunda, på kemtvätt och vinterförvaring.
Det behövs en helt annan klädsel nu, inte så välpressat, inte så fläckfritt och absolut inte så elegant.
Det behövs också en leverans av ett lag som under nästan åtta matcher inte släppte in ett enda mål – men som nu brister långt över smärtgränsen.
Jag tror, utan att leta enstaka syndabockar, att en spelare som James Frempong har gjort några av sina sista minuter i GIF-tröjan med tanke går gårdagens insats. Han var nån annanstans (på kvalplats med IFK Norrköping?) i tanken och beklagligt rädd om fötterna.
Det går inte att prata om professionella attityder – man måste visa sånt också.

Skellefteå–Brynäs 6–2. Jag avvaktar dock med krisstämpeln där.

I eftermiddag: Göransson Arena. En bandyarena, en evenemangshall, en kostnad för skattebetalarna eller vadå? Svar kommer.

Mer läsning

Annons