Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chibsah skadad – då får Bapupa plats på mitten

/

Yussif Chibsah är skadad och missar Elfsborgsmatchen i dag.
Därmed får Yannick Bapupa göra något han längtat efter – ta klivet in i mitten.
– Det ska bli jätteroligt, säger han.

Annons

Yussif Chibsah kände en skarp smärta i baksidan av ena låret under fredagsträningen, testade lite grann på träningen i går – men fick kliva av efter det tredje uppvärmningsvarvet runt Strömvallens konstgräsplan.

– Väldigt dålig tajming, det stör mig verkligen att det här hände, suckar Chibsah, som börjat säsongen bra och var rent dominant i 0–0-matchen mot Djurgården senast.

En bristning i ett lår brukar normalt betyda två, tre veckors vila, men i det här fallet är det en mindre skada. Enligt fysioterapeuten Fredrik Wallström är det inte omöjligt att ghananen spelar redan på torsdag hemma mot Gais.

– Men just nu när han är i den akuta fasen är det svårt att säga något exakt. Tidigast tisdag kan vi säga något mer. Det känns i alla fall inte som det är så illa som vi trodde först, säger Wallström.

I dag kan Chibsah under inga omständigheter spela, vilket gör att Yannick Bapupa får ta ett steg in i banan. Borträknat årets första försäsongsmatch mot Örebro blir det första gången kongolesen spelar på innermittfältet i GIF.

– Det är skönt, det var ju den första position jag spelade på. Det var där jag spelade i Djurgården, berättar Bapupa, som emellertid är snabb med att säga att det är kul att vara yttermittfältare också.

– Det är klart att det är länge sedan jag spelade centralt, men jag är proffs. Jag har bilder i huvudet och har fått hjälp med taktiken från tränarna.

Att döma av gårdagens träning kommer det att gå hur bra som helst. Bapupa visade spelglädje, var rapp i benen och skickade iväg mängder av stenhårda, precisa passningar.

Så har det inte direkt sett ut på match, där den normalt sett kreative yttermittfältaren varit både trög och initiativlös inledningsvis.

– Jag tycker att det har gått bra. Jag vet att jag har fått mycket kritik i tidningarna, men när jag har pratat med tränarna har de varit nöjda och det är det som betyder något, säger Bapupa.

– Jag vet att folk vill se mig offensiv som jag brukar vara, med dribblingar och sånt. Men nu har vi en taktik där vi ska vara kompakta och därför är jag mer defensiv nu. Men det offensiva kommer det också. Vi har många nya spelare och det tar tid att lära känna varandra.

Bapupa vill inte jämföra sig själv med Yussif Chibsah utan konstaterar bara att de båda är olika spelare med olika spelstil. Chibsah tror i alla fall att hans ersättare kommer att sköta sig mot väntade topplaget Elfsborg.

– Han är teknisk, har bra kondition, passningsspel och tacklingar och är stark på huvudet. Jag har hundra procent förtroende för alla våra spelare, säger Chibsah.

Mer läsning

Annons