Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chibsah tänker ordna GIF-avancemang

Senast gick han miste om att uppfylla livets stora dröm: Spel i Europa för allra första gången.
Visumstrulet spräckte den.
Men i kväll spelar Yussif Chibsah – som vill skjuta Gefle IF vidare till den andra kvalomgången.

Annons

Gefle IF har skaffat sig ett gyllene utgångsläge inför kvällens Europa league-retur och kan faktiskt bli historiska – laget har aldrig tidigare gått vidare från en omgång i Europa tidigare. Förra veckan reste laget till Färöarna, rullade ut sina motståndare och knep en säker 2–0-seger mot Runavik.

Kvar i Gävle var Yussif Chibsah. Och visst jublade han när slutresultatet nådde honom. Men besvikelsen över att han inte fick dela glädjen på plats med spelarna var fortfarande påtaglig hos ghananen.

Han hade ju trots allt gått miste om att uppfylla livets stora dröm: Spel i Europa.

Det skulle ha varit första gången – men visumstrul spräckte den.

– Det var riktigt surt. Det är ju varje spelares dröm att få spela i Europa. Det har i alla fall varit min sedan jag varit liten. Det spelar ingen roll om det är Champions league eller Europa league. Det är Europa, säger Chibsah.

Och i kväll får han uppfylla den. Drömmen, alltså. Chibsah kliver in i startelvan som en av dem som ska skjuta Gefle vidare till den andra kvalomgången.

– Vi ska fortsätta spela i Europa. Det här ska inte vara min första och sista gång. Vi ska vidare. Samtidigt är det här en chans att visa upp sig.

Men trots en, till synes, säker 2–0-ledning från förra mötet tar han inte enkelt på matchen.

– Varje match är viktig. Har Runavik kvalificerat sig till turneringen är de ett bra lag, säger Chibsah som alltså stoppades förra matchen på grund av att inte Gefle hann skaffa honom ett giltigt visum.

Lars-Åke Lagrell påstod att GIF-stjärnan hade kunnat spela – om klubben hade kontaktat Svenska fotbollförbundet i tid. Om det var tomma ord från förbundsordföranden ska låtas vara osagt, men inte heller Kalmars Abiola Douda hann få visum till matchen på Färörarna i kväll – trots att klubben hade ytterligare en vecka till på sig.

Och vid en eventuell kvalificering i kväll slipper också Chibsah oroa sig över visumstrul igen. Vid resa till Estland behövs inget visum och vid resa till Georgien löser man det direkt på flygplatsen.

Mer läsning

Annons