Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Comeback för Bergman – SAIK:s försvar blir intakt

Nu är det slutlaborerat i SAIK-försvaret. Joakim Bergman gör comeback på sin födelsedag efter en månadslång skadefrånvaro – då blir backlinjen intakt.

– Oerhört skönt att få spela igen, säger SAIK-liberon inför kvällens match mot Kalix.

Annons

I hemmamatchen mot Gais för nästan exakt en månad sedan tvingades Joakim Bergman lämna isen med en fotskada. En skada som hållit honom borta från spel sedan dess.

Senast mot Edsbyn var Mikael Nilsson tillbaka efter sin fotskada.

Och i kväll firar Joakim Bergman sin 19-årsdag med att också göra comeback – det ger SAIK-backlinjen åter stadga och gör den äntligen intakt.

Efter ett stort laborerande i tidigare matcher där bland annat forwards har använts som backar.

– Jag hoppas att det blir bra ordning på backlinjen. Även om jag tycker att det sett bra ut när jag varit borta också, säger Bergman.

Hur känns foten nu?

– Bra. Ett tag gick jag faktiskt på kryckor. När jag sedan kände mig bättre och skulle testa på is gick det inte. Foten var väldigt öm ändå, säger SAIK:s födelsedagsbarn, som kört för fullt på de senaste träningarna och nu är kvitt sin skada.

Och visst vore en seger mot Kalix en fin födelsedagspresent. Även om SAIK-liberon är medveten om att norrbottningarna slog serieledande Edsbyn så sent som i onsdags och blir ett tufft motstånd att knäcka.

– Det är alltid svårt där uppe. Trots att Kalix är nykomlingar är dom ett riktigt bra lag. Det bevisade ju dom senast. Vi måste vara fokuserade, säger Bergman.

Vars närvaro förstås blir betydelsefull för SAIK, enligt Peter Isaksson.

– Väldigt viktigt att han är tillbaka. Framför allt skönt för honom själv, säger SAIK-tränaren.

Han fortsätter:

– Även om Linus (Pettersson) har gjort ett fantastiskt vikariat där. Men att vi kan använda honom på sin riktiga backplats igen är en fördel. Där är Linus en av de bästa i Sverige, säger SAIK-tränaren.

Mer läsning

Annons