Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagen efter: Hammar sågar domaren

Gefle IF föll tungt i Helsingborg i lördags. Då sågar tränaren Urban Hammar domarinsatsen på Olympia.

– Det är en fullständig skandal att de blåser frispark på Hugosson innan deras 1–0-mål, dundrar Hammar.

Annons

Efter 3–1-förlusten borta mot guldjagande Helsingborg är Gefle IF ny jumbo i allsvenskan. Och ännu sent på söndagskvällen var tränaren Urban Hammar rejält upprörd över domslutet som föranledde HIF:s 1–0-mål, det som förre GIF-spelaren Alexander Gerndt dunkade in på frispark.

– Det är ett hårresande domslut och en fullständig skandal att de får frispark på något som de bara hittar på. Vi var säkra redan i går (läs i lördags) och har kollat matchvideon och Hugosson släpper bollen innanför straffområdet.

• Det skulle alltså inte ha varit någon frispark för hands på ”Hugo”?

– Nej! Vi är väldigt upprörda över domslutet och mycket säkra på vår sak.

Urban Hammar menar att tvingas släppa in det första målet borta mot Helsingborg, på ett sådant felbeslut, var förödande för matchutgången.

– Självklart är det så. Visst vi skapar inte tillräckligt med heta chanser men vi spelade bra. Men inget av det eller domarens misstag tas upp efter matchen. Det försvinner i deras seger. Men vi är mycket besvikna över det här.

• Kommer ni att gå vidare med detta på något vis?

– Nej, det finns ingen att göra. Det är dömt och matchen är spelad.

• Pratade ni något med domaren Michael Lerjéus om situationen efter matchen?

– Nej, det vi pratar aldrig med domaren. Det är ingen idé att gråta över spilld mjölk.

Och som om det inte vore nog med förlusten och jumboplatsen i allsvenskan så blev också mittbacken Olof Mård skadad – igen. Men det ska trots allt inte vara någon större fara med honom.

– Enligt de rapporter jag har fått så rör det sig om en blödning i vaden och Olof måste vila några dagar nu, säger Urban Hammar.

• Hur ser du på avslutningen i allsvenskan. Nu är ni sist i serien?

– Vi är inte nervösa inför detta, men vi är i ett pressat läge och det begriper var och en att vi måste höja poängsnittet i de sista matcherna. Vi måste börja vinna.

Mer läsning

Annons