Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dahlén förlänger med GIF

Andreas Dahlén blir kvar i Gefle IF. Han och klubben är överens om att förlänga kontraktet ett år.
– Det känns jättebra att kunna köra på ett år till, säger han.

Annons

Det stormade en del kring GIF:s vänsterback Andreas Dahlén under den gångna säsongen. Gefle erbjöd honom en förlängning på hans nuvarande kontrakt, men Dahlén avböjde i väntan på eventuella erbjudanden från andra klubbar. 26-åringen provtränade med norska klubben Ålesund men kom sedan tillbaka till GIF där han fick en hel del speltid under slutet av säsongen.

Nu har klubben och Dahlén lagt allt bakom sig och kommit överens om ett ettårskontrakt.

– Det som hände var inte få farligt egentligen. Men nu är allt uträtat och det känns jättekul att kunna köra på ett år till, säger Andreas Dahlén, som väntas skriva på kontraktet någon gång de närmaste dagarna.

– Vi diskuterade en förlängning redan under säsongen men då hade han andra ambitioner. Men efter säsongen har vi fortsatt diskussionerna och nu har vi kommit överens. Det är vi naturligtvis glada över, säger GIF:s tränare och sportchef Pelle Olsson.

Gefle har förlorat en hel del rutinerade spelare efter säsongen, däribland mittbackarna Anders Wikström och Thomas Hedlund – tunga förluster naturligtvis, menar Andreas Dahlén.

– Det är klart att vi förlorat mycket allsvensk rutin men Pelle (Olsson) brukar vara bra på att lyfta fram nya spelare, säger han.

– Jag har inte tränat med dem ännu så det är svårt att säga, men det är säkert duktiga spelare.

För försvararna André Grim och Andreas Revahl, som också står utan kontrakt, är fortsättningen i klubben fortfarande osäker.

– Ingenting är bestämt där, säger Pelle Olsson.

Mer läsning

Annons