Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dahlén kan inte bestämma sig

Andreas Dahlén har lämnat ett besked till Gefle IF.

...att han inte kan bestämma sig än...

– Det här ett så stort beslut som ska tas att jag måste få lite längre betänketid, säger GIF-backen.

Annons

Parterna satt ner en liten stund i går för att prata över situationen där GIF vill förlänga med den viktiga vänsterbacken som i sin tur funderar över olika alternativ.

– Och GIF är fortfarande med där i allra högsta grad. Jag trivs väldigt bra här och spelar på den högsta nivån. Men det finns saker som tål att tänkas på och då blir det ett väldigt stort och viktigt beslut att ta. Jag vill inte förhasta mig utan vara helt säker på att det blir rätt, motiverar Dahlén.

Det är dessutom inte bara honom själv det hela gäller.

– Nä, det ska stämma för min flickvän också om vi ska bryta upp och lämna Gävle. Det måste vara helt rätt för båda två och därför handlar det definitivt inte bara om pengar.

I går var sista dagen som GIF tränade innan det drygt månadslånga uppehållet. Egentligen skulle Andreas ha lämnat ett besked nu.

– Det var så jag hade tänkt. Men nu går inte det utan jag måste få ytterligare några dagar på mig. Jag har skrivit kontrakt med GIF två gånger tidigare i december – men självklart får det inte dra ut så mycket mer på tiden.

Nu är någon gång under nästa vecka nästa besked.

– Vi åker på semester till USA den 8 december och självklart vill jag inte komma hem den 22 och inte veta vad jag ska spela. Så före avresan ska jag ha bestämt mig.

GIF tog emot beskedet i går och satte lite press på Dahlén.

– Dom kan inte garantera att dom inte går ut och värvar en ny vänsterback och det har jag full förståelse för. Där är vi just nu.

Intresset att spela med Gefle har i alla fall inte minskat i takt med nyförvärven som rullat in.

– Nej, den satsningen ser jätteintressant ut och klubben har ersatt de förlorade spelarna på ett bra sätt, avslutar Dahlén.

 

Annons