Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dahlén lämnar GIF för utlandet

(ny uppdaterade version) Andreas Dahlén lämnar Gefle IF – och blir utlandsproffs.

– Det är så otroligt bra sportsligt och karriärsmässigt, jag kände att jag var tvungen att ta chansen, säger 27-åringen.

Annons

Han var GIF:s bäste spelare enligt både supporterklubben Sky Blues och enligt Sportens betygssammanställning.
Tränarduon Pelle Olsson/Urban Hammar ville verkligen ha vänsterbacken kvar i laget – och har tålmodigt inväntat ett besked.
– Vi tyckte att det var värt att vänta. Vi har haft flera liknande situationer tidigare när beslutet varit till vår fördel. Den här gången var det inte det, och det är bara att acceptera, säger Pelle Olsson.
– Det var inte särskilt oväntat, men förstås tråkigt, tillägger han.
Dahlén lämnade beskedet under förmiddagen i går. Vilken klubb han nu ska spela för ville han inte avslöja när Sporten nådde honom på telefon.
– Det är inte klart med läkarkontroll och alla papper och då vill jag inte säga så mycket. Men det är inte i Sverige i alla fall, säger han.

– Den enda anledningen är det är så bra sportsligt och karriärsmässigt för mig att ta det här steget. Så är det, oavsett vad alla andra tror. Jag är 27 år och om jag inte tar chansen nu kanske jag skulle ångra mig sedan. Även om jag inte lyckas känns det verkligen bra att göra ett försök, jag kan alltid komma tillbaka till allsvenskan sedan.
– Det som är skönt är i alla fall att det är i utlandet, det hade känts konstigt att spela för en annan allsvensk klubb än Gefle IF i det här läget.

– Ja, det är klart. Men det måste man ha när man ska flytta utomlands. Jag har ju en flickvän som ska flytta med också, och hon kan inte jobba med det hon gör på det nya stället.
Kontraktet med den nya klubben ska skrivas över 2,5 år och Dahlén tror att allt är påskrivet under veckan. Redan i dag drar han dock utomlands – på semester till Miami och sedan Karibien.
– Det är jag och flickvännen, plus Anders Wikström (Elfsborg) och hans flickvän, berättar Dahlén.
Gefle IF har redan tidigare värvat vänsterbacken Sebastian Senatore från Vasalund, men kommer nu troligen att försöka värva ytterligare en spelare på positionen. Rasmus Lindkvist från Skellefteå är ett alternativ, han fick dock nyligen nobben av Trelleborg som ansåg att han inte hade tillräckligt goda försvarsegenskaper. Calle Svensson från Sleipner är en annan vänsterback som Gefle IF har kollat upp.
– Vi ska värdera dem tids nog, men vi har lite olika spår att gå efter. Vi känner heller inte att vi har någon anledning att stressa när det gäller det här, säger Pelle Olsson, som antyder att han kan vänta så länge som tills transferfönstret stänger den sista mars.

 

Annons