Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dahlén provtränar i Norge

Gefle IF:s vänsterback Andreas Dahlén befinner sig i Ålesund i Norge. Han kommer att träna med Aalesund Fotballklubb, AaFK, under veckan.
– Vi tycker han är värd att titta närmare på, säger klubbens sportchef Arnfinn Ingjerd till Sporten.

Annons

När Gefle IF tränade i dag på förmiddagen fanns ingen Andreas Dahlén på plats. Vänsterbacken Dahlén åkte till Ålesund i går kväll för att träna med AaFK redan i morse. Sedan väntar ytterligare två träningar med den norska klubben, en i morgon och en på fredag.

Dahléns kontrakt med GIF går ut i november och trots att klubben erbjudit honom fortsatt kontrakt valde han att tacka nej. Därför fann Gefle IF ingen anledning att stoppa Dahlén när Aalesund hörde av sig i fredags.
– Vi fick en förfrågan från klubben. Och eftersom Andreas inte fanns med i truppen mot Djurgården i söndags, och dessutom verkar vilja byta miljö, gav vi honom möjligheten att åka dit och visa upp sig, säger Pelle Olsson.
Andreas Dahlén själv gör ingen hemlighet av att han gärna spelar i en utländsk klubb.
– Jag hymlar inte med att jag gärna skulle vilja spela i Danmark eller Norge till exempel, sa han till Sporten tidigare i veckan.

Bottenlaget AaFK är på jakt efter flera spelare – och en ny vänsterback står högt upp på önskelistan. Klubben har inte sett Dahlén spela, men blev intresserad av 25-åringen när han öppnade för spel i den norska ligan.
– Normalt försöker vi titta på en spelare när han spelar match, men eftersom Dahlén inte får spela i Gefle just nu får vi titta på honom på träning i stället, säger Arnfinn Ingjerd.

Att Dahlén inte fått någon speltid i GIF på sistone har däremot ingenting att göra med att 25-åringen nobbade klubbens kontraktsförslag, menar Pelle Olsson.
– Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Vi jobbar inte på det sättet. Om vi skulle sätta alla spelare utan fortsatt kontrakt i karantän skulle vi knappt få ihop ett lag, säger han.


– I den här branschen är inget klart förrän det är klart. Det hinner hända mycket under resans gång, säger Pelle Olsson och fortsätter:
– Men det är klart att om vi kan sälja honom innan kontraktet går ut så är det ju ekonomiskt fördelaktigt för oss. Så om vi får ett bud från Aalesund efter provträningen får vi ta ställning till det då.

Om Dahlén håller måttet, och själv vill spela i den norska klubben, väntas affären vara klar innan det norska transferfönstret stänger den sista augusti.
– Men han är inte den enda spelaren vi tittar närmare på, utan en av flera, säger Arnfinn Ingjerd.

AaFK ligger näst sist i den norska ligan och har redan svenskarna Daniel Arnefjord och Johan Arneng i laget.

Andreas Dahlén har inte gått att nå för en kommentar.

Mer läsning

Annons