Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Daniel Berlin uttagen till landslagsturnering

SAIK-kaptenen Daniel Berlin finns med i Sveriges trupp till Russian Government Cup som avgörs i Novosibirsk 5-7 december. Han får sällskap av tidigare Sandvikenspelarna Patrik Nilsson, Daniel Mossberg, Anders Östling och Andreas Westh.

Annons

Förbundskaptenen Anders Jakobsson presenterade i dag en 17-mannatrupp till turneringen i Novosibirsk, som blir den sista kraftmätningen för det svenska bandylandslaget inför VM som avgörs i Sverige 18-25 januari. Daniel Berlin, som var med i VM-turneringen i vintras, är ende SAIK-spelare i truppen.

– Truppen innehåller många spelare som säkert kommer att ingå i VM-truppen, men det finns chansen för andra spelare att kriga till sig en plats, säger Anders Jakobsson i ett pressmeddelande.

Av de sjutton spelarna är tio hämtade från den svenska elitserien och sju från den ryska ligan. Bland Rysslandsproffsen finns de tidigare SAIK-spelarna Patrik Nilsson, Daniel Mossberg och Anders Östling – och även Andreas Westh som numera återfinns i Bollnäs. Truppen innehåller dessutom fyra debutanter.

Landslaget flyger till Moskva redan den 1 december där de kommer att träna på Zorkijs hemmaarena i utkanten av Moskva. Därefter fortsätter de till Novosibirsk.

Mer läsning

Annons