Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Daniel Mossbergs glädjebesked

En lårkaka mitt i ett SM-slutspel där en finalplats står på spel är inget man önskar.
Men Daniel Mossbergs egna ord får SAIK-anhängarna att pusta ut.
– Det är klart jag spelar redan i nästa match. Det här vill man ju inte missa för allt i världen.

Annons

Det var med en dryg halvtimme kvar att spela av första semifinalen mot Västerås SK på Jernvallen som olyckan var framme. Olyckan i form av Oscar Robertsson i VSK-försvaret.

– Nog tycker jag att han helt onödigt satte ut knäet när jag skulle förbi och jag kände direkt att det tog olyckligt, berättar Mossberg.

Han tog sig ut till avbytarbåset och det var det sista vi såg av SAIK-forwarden i matchen. När den tredje halvleken inleddes befann han sig i omklädningsrummet med is och hårt tryck på det skadade området. En åtgärd han känner sig tacksam för så här efteråt.

– Det är jäkligt lätt att fortsätta spela för så länge man är varm känns det inte så farligt och att kliva av en semifinal mot Västerås är inte enkelt. Men då vi ledde med 3–1, det kändes så stabilt och säkert tog jag det säkra före det osäkra. Nu känns det väldigt skönt.

För diagnosen sa trots allt att det var en lårkaka. Att snabbt lägga tryck på är en förutsättning att det ska gå att spela så kort tid som två dagar senare.

– Det är ju inte första lårkakakan jag har så jag visste ganska snabbt hur det var ställt. Visst är jag stel och aningen kantig nu dagen efter men det ska inte vara fara för tisdagsmatchen, säger Mossan.

Han fick vidare behandling i går eftermiddag och stod naturligtvis över isträningen på Jernvallen senare mot kvällen.

Han kunde också passa på att njuta av SAIK:s grymma start på det här slutspelet. Dubbelsegern mot Hammarby följdes upp med 4–1 mot Västerås.

– Vi fick upp tempot mot ”Bajen” och kunde sedan fortsätta på den inslagna vägen i söndags. Det kändes som om vi hade en fördel med dom matcherna i benen.

Men redan i kväll förväntar sig Mossberg hårdare motstånd från VSK som nu har två hemmamatcher på raken. Mossberg har respekt för motståndet men kommer gärna ihåg segern bara för två veckor sedan i elitserieepilogen inne i ABB Arena.

– Dom kommer säkert att komma ut hårt och det gäller att vi är med från start. Största skillnaden jämför med matchen på Jernvallen är väl att vi garanterat slipper snöväder. Det tror jag är bra för båda lagen och gynnar förstås spelet. Vi trivs också bättre på bra is.

När han kom hem från Ryssland i vintras visste han inte riktigt hur bra SAIK-laget var. Nu är första steget till en ny SM-final taget.

– Vi har ett jäkla go i laget och det känns väldigt roligt. Att juniorerna har hållt en så hög klass är det roligaste att se. Men vi vet också att det här är långt ifrån klart. Det är först till tre segrar som räknas om vi ska till Studenternas.

Med Mossberg i laget redan i kväll igen känns ändå chanserna betydligt större.

Mer läsning

Annons