Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De spräckte GIF:s långa förlustfria matchsvit

Med en man mer under sista halvtimmen fick Gais drömläge att ta tre poäng – och tog till slut chansen.

Mervan Celik och Razak Omotoyossi gjorde varsitt mål – och spräckte den långa GIF-sviten utan förlust.

– Vi hade vunnit om jag spelat förra matchen också, säger Gais-hjälten Celik.

Annons

Matchens snackis – och det som satte fart på händelserna – kom i den 53:e minuten när Gefles Olof Mård och Alvaro Santos rök ihop. Santos jagade ikapp en boll på högerkanten och delade ut en tjuvsmäll på Mård. Mittbacken reagerade klantigt och smällde till Santos med sin handflata.

– Jag fick ett jättehårt slag i ansiktet och linjedomaren stod bra till. Man slår inte folk i ansiktet och det var en solklar utvisning, sa Alvaro Santos.

Utvisningen borde ha gett bortalaget extra skjuts i anfallsspelet, men det blev precis tvärtom. Gais såg chockat ut och GIF fick ny energi. Jonas Lantto slog en tillsynes svag frispark som Henri Sillanpää fumlade ut till Orlov som var snabbt på returen. Bollen tog en konstig studs och föll ner mot Mikael Dahlberg som hade öppet mål och kvitterade.

– Utvisningen blev en belastning för oss. Vi kunde ha gjort två, tre mål i början på andra halvlek, men vi slarvar för mycket. Vi blir stressade och Gefle är bra på fasta situationer. sa tränaren Alexander Axén.

Razak Omotoyossi kom in istället för Eric Bassombeng och såg spelsugen ut. Den energin smittade av sig på resten av spelarna och i 78:e minuten fick Gais straff som förvaltades på bästa sätt av Mervan Celik.

– Gefle är som robotar. De trycker bara på en knapp och kör. Men vi har så många skickliga anfallsspelare att de inte kunde stå emot oss. Det känns fantastiskt skönt med tre poäng, säger Celik.

Inhopparen Omotoyossi kunde själv sätta spiken i kistan efter en soloräd på kontring – och hoppas nu på mera speltid.

– Det är tränaren som bestämmer, men jag gjorde en bra insats och hjälpte laget idag, sa Razak Omotoyossi.

Förlusten av Johan Mårtensson, som såldes till holländska Utrecht under lördagen, gjorde sig inte påmind. Mittfältsparet Reuben Ayarna och Mårtenssons ersättare Markus Gustafsson såg samspelt ut.

Mer läsning

Annons