Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den här gången ska Revahl stoppa Norrköping

Tre poäng mot Halmstad gav både ny energi och självförtroende. – Men det innebär inte att det kommer att gå av sig själv nu. Norrköping blir ingen lätt uppgift, säger högerbacken Andreas Revahl inför kvällens bortamöte med tabelljumbon.

Annons

Målexplosionen på Strömvallen senast – seger med 4–0 mot Halmstad – kom lägligt och välbehövligt för GIF efter en tung period av både poäng- och måltorka.

– Det är alltid viktigt med segrar, det får in ny energi i gänget. Sedan har vi också fått in tre nya spelare i truppen som bidragit med ny energi, säger Pelle Olsson inför kvällens bortamöte med tabelljumbon IFK Norrköping.

På 24 minuter i andra halvlek dundrade laget in fyra bollar mot Halmstad – men det var inte bara offensiven som gladde.

Inför hemmamatchen mot Göteborg 26 juli valde Olsson att möblera om i backlinjen. Nyförvärvet Daniel Theorin fick debutera på Thomas Hedlunds bekostnad och Andreas Revahl klev in i laget för första gången den här säsongen – i stället för avstängda Andreas Dahlén.

180 minuter senare går det inte att ifrågasätta omkastningarna.

Förutom Robin Söders tidiga segermål på Strömvallen har GIF hållit tätt.

– Hela laget har spelat ett bra försvarsspel, vi har haft väldigt lite chanser emot oss i de här matcherna, säger Pelle Olsson.

30-åriga Andreas Revahl gör sin tolfte säsong i A-laget men hade inte spelat en enda allsvensk minut den här säsongen innan han fick chansen som högerback mot Göteborg.

– Det är inte kul att sitta på bänken, alla vill ju spela. Men man kan inte göra mer än att träna på och vara beredd att hoppa in.

När Andreas Dahlén blev avstängd fick han chansen och han tog den.

– Det har känts bra. Jag var lite orolig hur det skulle vara med orken, man är ju inte van vid allsvenskt matchtempo när man inte har spelat men det har funkat bra, säger han.

Med ett stabilt och enkelt spel har han spelat till sig högerbacksplatsen. Först mot Göteborg och sedan mot Halmstad. En match som gav en efterlängtad trepoängare.

– En mycket skön seger och bra för självförtroendet.

– Men det innebär inte att det kommer att gå av sig själv nu. Norrköping blir ingen lätt uppgift, de krigar för varje poäng och har spelat rätt bra på slutet. Det är inte frid och fröjd bara för att vi vann senast utan det är fortsatt hårt jobb som gäller, säger Revahl.

Han minns senast GIF mötte Norrköping på Idrottsparken.

– Jo då, det var väl i Superettan 2004, året vi gick upp i allsvenskan. Vi förlorade med 6–1.

 

• Ingen upprepning i morgon får vi hoppas...

 

– Det ska vi försöka undvika, säger Andreas Revahl och skrattar.

Ändra inte på ett vinnande lag heter det.

Så därför borde GIF:s startelva inför kvällens bortamatch mot Norrköping vara given efter 4–0 mot Halmstad?

– Vi tränare tar alltid ut det lag vi tror är det bästa, svarar tränaren Pelle Olsson, sin vana trogen utan att avslöja kvällens laguppställning.

Annons