Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är flickorna från Småland som gäller när SAIK spelar

SAIK:s damer fick en bra start på säsongen då man i premiären slog Kareby borta med 5–2. I vanlig ordning gjorde Tranåsfostrade Johanna Pettersson mål. Men även en annan spelare från smålandsorten hittade målet.

Annons

– Ja, det var roligt. Jag brukar inte göra så mycket mål säger Ebba Nordahl, som kom till SAIK, från just Tranås den här säsongen.

Ebba går på bandygymnasiet och detta är hennes första säsong i klubben. Hon verkar trivas i sin nya stad och förening.

– Jag trivs jättebra och ångrar inte att jag flyttade upp hit säger Ebba och tycker att det är roligt att få spela med ett lag som har högre målsättning.

– Vi vill ju spela minst semifinal i år och allra helst final, förstås. Men det gäller att vi fokuserar på varje match fortsätter Ebba.

Motståndarna i dagens match, Jönköping/Waggeryd är nykomlingar i år och gjorde en stark insats mot Västerstrand i första omgången, förlust bara med 1–4.

– De har allt att vinna i en match mot oss så det gäller verkligen att vi är på tå och det ska vi vara lovar Ebba, som dock inte vill lova att hon gör mål igen. Men det finns det ju en annan småländska som kan göra i stället.

När det gäller laget till matchen, så är det lite frågetecken för sjukdomar. Den premilinära laguppställningen: Linnéa Backman (mv), Utespelare: Sofia Rådman, Sofie Josefsson, Joanna Backman, Michelle Löfblad, Emma Forsberg, Anna Widing, Malin Andersson, Evelina Johansson, Emma Ahlander, Linnéa Gunnarsson, Johanna Pettersson, Ebba Nordahl, Lina Forsberg, Ann Holgersson, Hanna Mattsson och Siri Englund.

Annons