Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är Wikström Hammarby vill ha

I går berättade vi att Hammarby jagar en av Gefle IF:s kontrakterade spelare.
I dag kan vi avslöja att det handlar om den snart 27-årige mittbacken Anders Wikström.

Annons

Redan inför årets säsong var GIF:s mittback Anders Wikström på väg bort från klubben. Hammarby, liksom grekiska Panionios var bara några av klubbarna som ville ha hans namnteckning.
Men istället för att gå som Bosman-fall valde Anders att skriva på ett nytt tvåårskontrakt med Gefle, vilket innebär att GIF nu kommer att tjäna en rejäl slant om de säljer honom till Hammarby. Och det var naturligtvis detta som stockholmarnas sportchef Lasse Eriksson var i Gävle för att diskutera i måndags.
Dock ska inte Wikström och Eriksson själva ha träffats utan förhandlingarna står just nu mellan klubbarna.

Anders Wikström själv vill inte uttala sig i frågan just nu, men är liksom många andra spelare intresserad av att utvecklas vidare i karriären. I år har han dock i mångt och mycket haft en problematisk säsong på planen.
Men en trasig axel, komplicerade magbesvär och en mystisk lårskada i våras hindrar inte Hammarby från att vilja köpa loss försvarsklippan. Med sitt resoluta och tuffa spel är Anders Wikström precis en sådan spelartyp som Hammarby behöver. Laget har haft stora problem i backlinjen under säsongen och har hittills släppt in 46 mål i serien. Tillsammans med Malmö är det flest insläppta mål av alla lag frånsett bottengängen Ljungskile, Sundsvall och Norrköping.

När Gefle och Hammarby möttes på Strömvallen för en dryg vecka sedan (3–0 till GIF) svarade Wikström för en heroisk hjälteinsats när han slog sin ena axel ur led, men fortsatte spela sedan den dragits rätt igen.
Syner som givetvis imponerade på Hammarbys klubbledning. Och till nästa säsong ska också Wikströms axelproblem förhoppningsvis vara ett minne blott. Den 25 november ska nämligen Brynäs läkare, ortopeden Björn Sandström, operera den skadade axeln.

Men det är inte bara Anders Wikström Gefle IF riskerar att tappa till nästa säsong. Som vi berättade i går så slutar ju Mathias Woxlin och dessutom uppger källor till Sporten att Yannick Bapupa knappast blir kvar i föreningen. Andra startspelare som står utan kontrakt är kuggar som Johan Claesson, Andreas Dahlén och Hasse Berggren.
Däremot värvade Gefle Olof Mård från Sandvikens IF i går (läs mer på annan plats) och GIF har också erbjudit mittfältaren Bernhard Nyström, 23, från Falu FK, som åkte ur division 1, ett kontrakt.
– De har kommit med ett bud, som gällde om klubben behöll sin allsvenska status, säger Bernhards pappa Christer Nyström till Falu Kuriren.
Dock är även Örebro SK intresserade av Nyström, som provspelade med klubben förra veckan.
– Vi har haft honom under uppsikt hela höstsäsongen och han har visat kvaliteter som lockar oss, säger Lennart Sjögren, sportchef i Örebro till Falu Kuriren.

Mer läsning

Annons