Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det såg ut som GIF mötte...GIF

Tevebilden sa en sak; siffrorna och statistiken vara sedan som ett eko av synintrycken.

GIF gjorde som alla andra allsvenska lag gjort i år, spelade ut Örgryte IS.

Ändå går det inte och sitta och gråta efter 2–2, för det stod ändå 0–2 sedan ÖIS gjort mål på alla chanser man haft och någon till.

Annons

en sån där match som GIF spelat tusentals av innan årets spetskompetens uppstod, fast då har man varit det andra laget.
Det är GIF som blivit tillbakapressat, nedtryckt och fått kämpa för att komma över halva planen och som ständigt varit i behov av mål som de Örgryte fick (fast GIF är faktiskt aldrig så förvirrat och naivt i försvarsarbetet som Örgryte, aldrig).
Nu vann GIF till och med bollinnehavet med 55–45, hade 14–2 i hörnor (det finns en trogen insändarskribent som kan plocka fram pennan igen och han har alldeles rätt i att GIF måste göra fler mål på så många hörnor), 16–7 i skott och en massa annat.
Det såg ut som en förbannelse, och som GIF skulle missa sig fram till en status som det första lag som bjöd Örgryte på en trepoängare.
0–1 efter bara lite mer än tre minuter när Chibsah och Omar Jawo inte såg ut att vara på samma planet i försvarsspelet, och 0–2 i 55:e när Jawo den äldre för andra gången cementerade fast sig själv i en hopplös position.
Ändå 2–2.
Acceptabelt.

är GIF-forwarden som vi älskar att hata. Han kan göra det enklaste omöjligt att utföra, men han kan också helt plötsligt vara i takt med tiden.
Finten, jo vi säger att det var en läcker vrickning med kroppen, som fick Örgrytebacken Johan Sjöberg att dratta på ändan fick mig faktiskt att tänka på när Henke Larsson lurade skägget av bulgariske backen Trifon Ivanov i bronsmatchen i USA-VM 1994.
Jo. Faktiskt. Tänk efter.
Westlins snabba kvittering, bara en och en halv minut efter Örgrytes 2-0-chock tio minuter in på andra halvlek räddade GIF kvar i matchen med poängchans.
Sedan var det just Westin som bufflade, rufflade och stångade så mycket att Dahléns inlägg i 87:e minuten nickades fram till Jawo av Örgryteförsvaret.

gått två matcher av fortsättningen i allsvenskan, och så en cupomgång på det, och det är därför en aningen skrämmande att först Hasse Berggren och sedan poängräddaren Amadou Jawo haltade av Gamla Ullevi. Hasse hann nu aldrig komma in i den, medan Jawo sköt i stolpen, spelade fram Westin till 1–2-reduceringen och fixade sedan poängen med en påpasslig nick.

har efter uppehållet inte hittat tillbaka till den sprakande form han hade i de sista vårmatcherna. Det har dock Yannick Bapupa, som tydligen varit den felande länken på GIF:s inre mittfält. Bapupas bästa tid i GIF verkar vara just nu, även om rykten säger att helst skulle vilja spela fotboll någon annanstans.

under lite mer än en vecka sommaren 2009 blev ett sällsynt blekt semesterminne. 1–1 hemma mot Häcken (dock Bergs frisparksmål!) var jaha, 1–3 i cupen mot IFK Göteborg ytterligare ett möte med det laget som det finns anledning att förtränga, och 2–2 mot Örgryte var...tja, just tja, kanske acceptabelt.
Men så är GIF och just Göteborg och speciellt matcher i 031-området något som misspassar. Jag förstår Daniel Theorin fullt ut när GIF-backen säger att han inte tycker om att åka buss, utan hellre vill flyga – troligen nån annanstans än till Göteborg också?
En seger, två oavgjorda (med gårdagen) och tio förluster i allsvenskan sedan 2005. Segern kom mot IFK Göteborg 2005 när Daniel Bernhardsson nickade in segermålet.

i går. Örebro vann mot Trelleborg. Helsingborg spräckte Elfsborgs förlustnolla i söndags. Det börjar röra på sig i allsvenskan, men GIF är fortfarande med i toppen. Dubbelmötet med Helsingborg ger nu en tydlig gps-signal om den framtida positionen i tabellen.

Annons