Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Djurgården föll för Gerndt

Ordern: Gasen i botten direkt.

Alexander Gerndt tog den på allvar – och briljerade med ett utsökt passningsspel.

– Jag gillar att dra mig ut längs kanten och spela fram, säger Gerndt efter 2–0-segern mot Djurgården.

Annons

Alexander Gerndt har inte rosat marknaden under sin första tid i GIF-tröjan, men kanske kom vändningen mot Djurgården i går.

GIF startade matchen i ett rasande tempo och Gerndt var en av flera oförskämt pigga spelare.

– Vi hade bestämt oss. Vi skulle gå ut och visa hur bra vi är, säger Jonas Lantto som placerade in ledningsmålet i den femte minuten – efter en perfekt passning från Gerndt.

– Jag visste att han skulle ta löpningen, så det vara bara att få ner bollen framför honom, säger Gerndt som precis innan hade hanterat Daniel Theorins långboll på bästa tänkbara sätt.

Bara sju minuter senare var det dags igen. Djurgårdens målvakt Oskar Wahlström sprang rakt in i mittbacken Toni Kuivasto, och bollen hittade ut till Gerndt på högerkanten.

Gerndt var kvick i tanken och skickade in bollen i straffområdet där Daniel Westlin dök upp och placerade in 2–0 i det övergivna målet.

– Det var likadant där, jag försökte bara få in den framför mål, eftersom jag visste att ”Sulan” skulle finnas där. Det känns skönt att forwardsspelet fungerar så pass bra just nu. När vi nu får chansen är det viktigt att vi visar att vi är bra fotbollsspelare, säger Gerndt.

I går visade han verkligen upp sin fulla kapacitet.

Även efter de tidiga målen lyckades Gerndt skapa oreda i Djurgårdens försvar. Det var hans bästa halvlek i GIF-tröjan hittills.

– Det är faktiskt så att jag hellre drar mig ut längs kanten och spelar fram. Det är min spelstil. ”Sulan” är mer en forward som går rakt på mål. Vi passar bra tillsammans.

I den 71:a minuten tvingades Gerndt kliva av planen.

– Jag fick ett knä i ryggen, i en närkamp med Mattias Jonson.

Duellen påminde om fjolårets ryggskada, som han ådrog sig efter en otäck smäll på en träning. Till slut valde Gerndt att ta det säkra före det osäkra.

– Jag fick en ny smäll i andra halvlek, och blev helt stel i ryggen. Jag kunde inte springa ordentligt. Det var lite oturligt, säger Gerndt som fick behandling vid sidan av planen.

– Nu känns det bättre, det ska nog inte vara några problem.

– Det började bra för mig, jag är nöjd med det jag presterade på försäsongen. Sedan har det inte gått lika bra, men det känns som att jag är på gång nu igen.

GIF har mött Djurgården fyra gånger den här säsongen, och inte släppt in ett enda mål.

– Vi är helt enkelt ett bättre lag än dom i år.

Och efter fem raka matcher utan seger, är GIF ett vinnande lag igen.

– Varje gång man inte vinner, kommer man närmare än vinst. Nu har vi äntligen brutit trenden, avslutar gårdagens passningskung.

 

Mer läsning

Annons