Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Driagin tillbaka i SAIK – lagom till Svenska Cupen

Precis som väntat blir det spel i SAIK för Alexander Driagin den här säsongen.
I tisdags gjorde Driagin klart med klubben. Och redan i kväll debuterar han då SAIK möter Vetlanda i den första gruppspelsmatchen i Svenska Cupen.

Annons

Lagom till Svenska Cupen är Alexander Driagin tillbaka i SAIK.

Tanken var att Driagin skulle spela med Skutskär i allsvenskan den här säsongen, efter en säsong i ryska Trubnik, men nu blir det alltså spel i elitserien och SAIK istället. Kontraktet gäller säsongen ut.

– Det känns jättebra. Jag hoppas att han smälter in i laget så snabbt som möjligt. Vår trupp är inte så stor, så Driagin behövs verkligen, säger SAIK-tränaren Ola Grönberg.

Han inleder som avbytare när SAIK tar emot Vetlanda i Svenska Cupen i Västerås i dag.

– Vi kan inte kräva så mycket av honom inledningsvis. Men jag har ju sett Driagin i några matcher och vi kommer att få stor nytta av honom, säger Grönberg om Driagin som kan användas både som ytterhalv och mittfältare.

Grönberg har inget annat än seger i tankarna i kväll.

– Det är en oerhört viktig match. Vi måste få en bra start på turneringen, så att vi slipper känna någon stress. Vi ska också testa lite nya ska saker under de här dagarna.

– Jag vill inte gå in på några detaljer, säger Grönberg hemlighetsfullt.

SAIK:s övriga gruppmotståndare är Falun och Tillberga. För Skutskärs del väntar Hammarby, Sirius och Örebro i gruppspelet.

– Vi har hamnat i en svår grupp, men vi ska göra vad vi kan. Vi måste välja ett spelsätt som vi behärskar, säger Skutskärs tränare Jocke Forslund inför dagens match mot Hammarby.

– Vi ska se till att spela varierat. Dels ska vi välja luftvägen, där finns det alltid plats. Sedan gäller det att lyckas med kontringsspelet och få ner bollen djupt. För att vi ska kunna röra Hammarby och Sirius gäller det att vi når vårt max samtidigt som de slarvar i sina förberedelser.

– Det är lite synd. Han hade bidragit mycket med sin rutin och individuella skicklighet.

Däremot har SAIK-backen Erik Rosengren tagit klivet över till Skutskär och kontraktet gäller säsongen ut.

– Det är en jättebra förstärkning. Det är en ung och kraftfull spelare som kommer att få ta större ansvar här än i SAIK, säger Jocke Forslund.

Mer läsning

Annons