Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drömstart för skyttekungarna

För Patrik Nilsson tog det drygt fyra minuter och för Christoffer Edlund bara 34 sekunder.

Bandyskyttekungarna visade direkt sina nya hemmafans vad de kan.

Både Hammarby och Sandviken vann dessutom sina elitseriepremiärmatcher.

Annons

Sandvikens möte med storlaget Edsbyn slutade 8–2, men siffrorna var faktiskt i underkant.

Edsbyn gjorde en direkt dålig första halvlek, men kunde ändå gå till halvtidsvila med ”bara” ett 2–4-underläge, tack vare två hörnmål av Jocke Hedqvist.

– Det var pissdåligt i första, vi åkte bara och tittade. Men i andra halvlek skapar vi otroligt mycket chanser utan att få in den, sade Hedqvist.

Sandvikens nyförvärv Christoffer Edlund, fjolårets skytteligavinnare, presenterade sig annars direkt för publiken i den nybyggda Göransson arena genom att slå in 1–0, fint framspelad av Daniel Mossberg, redan efter 34 sekunder.

– Det var ett fantastiskt snyggt anfall, som slutade med att jag fick ett läge. Och det var otroligt skönt att se den gå in, sade Edlund.

Dessutom sköt han in matchavgörande 5–2 i början av den andra halvleken och fick även in en tredje och en fjärde boll i slutminuterna.

Fyra mål i elitseriedebuten för nya klubben var en mer än skaplig debut.

– Jo, jag fick några lägen och det är kul att göra mål. Kul också att det kom så mycket folk (3 147), och att vi spelade så pass bra bandy att de kommer tillbaka.

Domaren Peter Öhrlund hade ingen av sina bättre matcher. Dels dök han rejält i isen och blev liggande i en minut sedan han krockat med en Edsbynspelare, dels dömde han straff till Edsbyn (som i bästa fall kan benämnas tveksam) och hittade lite väl många utvisningar.

Men trots att Sandviken spelade med tre man mindre på banan i andra halvleken lyckades inte Edsbyn, som spelat SM-final de sex senaste åren, få in en enda boll.

– Det är för dåligt av oss, helt enkelt, sade Hedqvist.

Rekordmålskytten (115 gjorda mål säsongen 2007/08) Patrik Nilsson, tillbaka i svensk bandy efter ettårssejouren i ryska Kazan, fick också en bra början för sin nya klubb Hammarby.

Nilsson sköt in 1–0 på straff redan efter knappa fem minuter, och trots att Broberg-Söderhamn ledde med både 4–3 och 5–4 lyckades ”Bajen” vända och vinna med 6–5 efter sena mål av Ulf Einarsson och Jesper Eriksson.

För de regerande svenska mästarna Västerås började det sämre. Vetlanda, som Christoffer Edlund lämnade inför säsongen, överraskade hemma på Tjustkulle och kunde vinna med 6–5.

Bollnäs, med nyförvärvet Per Hellmyrs i laget, hade inga problem med fjolårssemifinalisten Sirius. Bollnäs vann till slut med 6–3.

Annons