Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edlund och Muhrén knockade Vänersborg...

I fjol gjorde han 44 mål.

Efter åtta omgångar, 13 minuter och två sekunder var det tangerat. Efter ytterligare elva minuter var det passerat.

– Bästa matchen för i år, säger Christoffer Edlund som med sitt SAIK fullkomligt förnedrade IFK Vänersborg.

Annons

Christoffer Edlund har sannerligen blivit en riktig stålman sedan flytten från Vetlanda.

Form- och defensivt starka IFK Vänersborg hade inte en chans mot varken Bandy-Sveriges hetaste anfallare eller superstarka Sandviken.

Christoffer Edlunds, och även gästernas målkalas, startade tidigt.

0–1, 10.45: Edlund hakades upp i straffområdet och domaren tvekade inte på att blåsa straff. Nummer 21 gick självsäkert fram och satte ettan.

 0–2, 13.02: En fantastisk lyra från Daniel Berlin – adress Christoffer Edlund, som kom helt fri från vänster och rundade Peter Johansson i hemmalaget och satte sedan säkert tvåan.

– En fantastisk passning. Jag drog målvakten och sedan var det öppet mål.

 0–3, 24.35: Daniel Mossberg drog upp tre IFK:are på läktaren innan han elegant serverade Edlund som fick öppen gata. Inget misstag – 0–3 på resultattavlan och därmed hade Edlund passerat fjolårets målnotering på 44 mål.

– Ett anfall där vi hade 20-25 passningar innan det blev mål. Det var det häftigaste målet i kväll. Väldigt vackert.

Vid den här tidpunkten var matchen redan avgjord. Men SAIK trummade på, och man fick oväntad hjälp från hemmalaget som tillät gästerna göra vad de ville.

– Vi har spelat väldigt bra offensivt i år, men i dag tycker jag att det var bättre än i någon annan match. Alla hade rörelse framåt och då är det svårt att stoppa oss, säger Edlund som gjorde 0-4 på straff och kom därmed ytterligare lite närmare Patrik Nilssons målrekord säsongen 2007/08 på 94 mål. Det blev även ett femte för Edlund som satte spiken i IFK-kistan med sitt 0–11 (!).

– Det är jättekul. Men det är inget jag lägger energi på. Fokus ligger alltid på matchen. Jag lever i nuet, konstaterar han med ett litet flin.

Även när de svart-vita stålmännen gick på halvfart i den andra akten, så fanns det bara ett lag på banan.

Eller vad sägs om 0–6 till 0–11 på åtta minuter i slutskedet av tillställningen.

SAIK:s tränare Ola Grönberg summerade matchen med ett enda ord:

– Propagandabandy.

– Jag är fruktansvärt nöjd. Vi var samlade bakåt och alla tog jobbet. Jag finner inte ord över vad vi presterade i dag och det är bara att applådera killarna, fortsätter Grönberg.

Vinsten innebar sjunde raka segern för SAIK och frågan är vilket lag som kan hota dem. Med det spelet man visade upp i går är det troliga svaret ingen.

Mer läsning

Annons