Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edlund om kritiken: ”Jag tar inte mer skit”

Han har slagit målrekord och vunnit skytteligan tre år i rad.

Ändå får Christoffer Edlund ofta höra att han bara gör mål mot de sämre lagen.

– Jag blir jätteirriterad, och jag vill inte sitta tyst och ta den skiten längre, säger SAIK:s skyttekung inför dagens inledande semifinal på Zinkensdamm.

Annons

Han har öst in mål för SAIK i två säsonger nu, men efter varje målkalas har det inte dröjt länge förrän gratulationerna följts av beska kommentarer – både på nätet och andra ställen.

Och Christoffer Edlund har sett dom. ”Mycket kvar att bevisa”, ”Ingen konst att göra mål på dåliga lag”, är vanliga åsikter.

– Det är märkligt, det är ingen som vågar säga något till mig personligen. Och jag kan inte styra vad folk tycker, jag kan bara skita i det och försöka bevisa att jag är en bra bandyspelare.

Och det tycker Christoffer Edlund att han gjort – flera gånger om.

– Inför Hammarbymatchen hade jag gjort sex mot Tillberga, och då stod det i matchprogrammet att jag har svårt att producera mot bra lag. Sen gjorde jag fem mål på Zinken, och fem mot Villa i Lidköping. Det är årets två svåraste bortamatcher, är det någon annan som gjort fem mål på dom arenorna, undrar han retoriskt.

– Jag tycker det talar för sig självt.

• Är missunnsamheten något du upplevt tidigare i din karriär?

– Nej, det började när jag kom till SAIK. Det är som om man måste hitta nåt negativt i att göra mycket mål. Varför vet jag inte, jag kan inte förstå det. Men det viktigaste är att jag är accepterad i min egen förening.

– Och nu är det semifinal. Det handlar inte om jag gör tre mål, ett mål eller noll mål. Vi är SAIK, att vi vinner tillsammans är det enda som betyder nåt.

Christoffer Edlund vet att chansen finns att Hammarby försöker punkta bort honom. Det hände i fjol när Hammarby punktade både Edlund och Magnus Muhrén under grundserien.

– Dom är välkomna att försöka, men jag tror inte dom gör det, det finns viktigare spelare än jag i SAIK. Men vi är självklart beredda om det händer, det viktiga är att dom inte får ut nåt av det och det finns andra sätt jag kan göra nytta för laget.

Mer läsning

Annons