Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edlund orolig att säsongen är över

I går fick Christoffer Edlund komma hem från sjukhuset igen.

Och det är en sliten SAIK-spelare som nu börjar den långa vägen tillbaka till bandyisen.

– Just nu vågar jag inte tro på spel den här säsongen, säger han.

Annons

I kväll är det dags för ett riktigt prestigemöte på Zinkensdamm i Stockholm. Guldfavoriterna Hammarby tar emot Sandviken, men Christoffer Edlund får stanna hemma i tv-soffan med gipsat högerben.

I går kom han hem från sjukhuset där han opererats för det elakartade benbrott han råkade ut för i fredags mot Bollnäs.

– Jag har inte mått så bra de senaste dagarna. Det har varit mycket smärta och jag har fått mycket smärtstillande, bland annat morfin i dropp, berättar Edlund.

Förutom en rejäl fraktur på utsidan av höger fotled är också ledbanden på såväl insidan som utsidan av foten avslitna.

– Dom har skruvat ihop benet och nu ska jag ha gips i två veckor innan det byts ut mot en sån där sko. Som väl är säger man att ledbanden ska läka ihop under tiden jag är gipsad.

Under de närmaste två månaderna får han inte stödja alls på foten och om han kan spela mer den här säsongen är mycket osäkert.

– Just nu vågar jag inte tro på någonting, säger Christoffer angående de första rapporterna som berättade att han ska kunna vara tillbaka om tre månader.

– Det beror ju helt på läkningen och hur mycket rehabträning det behövs. Men jag är en kämpe och ger inte upp, säger Edlund som också återger en lätt humoristisk story från sjukhuset när han skulle prova ut lämpliga kryckor.

– Jag har ju inte återfått full kraft i handen efter den operationen, så jag kunde inte använda riktiga kryckor. Så nu har jag en vanlig krycka och sedan en sån där som man har under armhålan. Det ser inte klokt ut, berättar Christoffer och kostar på sig ett skratt i bedrövelsen.

När det gäller Edlunds frånvaro i övrigt kommer det självklart att märkas i SAIK:s jakt på ett nytt SM-guld. Men skyttekungen kommer inte att ersättas.

– Nej, alla förstår vad det betyder för oss att mista ”Chrille”. Vi tappar ju minst 60-70 mål och en av världens bästa avslutare, men det finns inte ekonomiska resurser att rekrytera någon ny spelare på hans position, klargör SAIK:s Thony Lindquist.

• Kommer ni att ändra något i ert takiska spel när Edlund saknas?

– Nej, vi kör på likadant. Rasmus Forslund får kliva upp och rulla runt i anfallet med Mikko Aarni och Erik Pettersson.

• Inte aktuellt att flytta upp Linus Forslund som forward?

– Nej, han kommer ändå ganska högt upp i banan från sin mittfältsposition, säger Lindquist.

Mer läsning

Annons