Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edlunds fingervisning – sex mål mot Falun

SAIK vann träningsmatchen mot Falun med hela 9–0 (6–0) och det utan att förta sig nämnvärt.

Christoffer Edlund gjorde hela sex mål och gav publiken en liten fingervisning om vad som kanske väntar längre fram på säsongen. Skyttekungen från förra säsongen har nu gjort åtta mål på två matcher för sin nya klubb.

Annons

Om matchen mot Västerås i fredags innehöll högt tempo, närkamper och spänning, så var matchen mot Falun raka motsatsen. Men det är klart att det krävs två för att dansa, som det så vackert heter och Falun betedde sig mer som den där blyga skolpojken på skoldansen. Man backade hem direkt men det gav inte önskat resultat. Första målet dröjde bara dryga minuten. En straff som Edlund dunkade upp i nättaket, precis som i fredags. Christoffer hann sätta tre bollar till innan det ens hade gått 20 minuter av matchen. 2-0 målet var riktigt snyggt då han avslutar långt ute på vänsterkanten med ett kanonskott i nättaket. SAIK spelade riktigt skapligt de första 25 minuterna. Men sedan var det som om man gick ner lite i tempo, utan att för den delen släppa in Falun allt för nära sitt mål. Det tog 28 minuter innan Falun hade sitt första riktiga anfall.

– Vi jobbar väldigt bra i försvaret hela matchen och vi styr dem dit vi vill ha dem, säger tränare Ola Grönberg som också naturligtvis var nöjd med sin superanfallare Edlund.

– Han har en vinnarskalle och vill sätta varje boll, precis som det ska vara.

Att andra halvlek sedan blir en ganska så avslagen historia är fullt naturligt. Falun har inte alls manskapet eller antal träningar i benen, för att hota ett lag som SAIK. Men Ola tycker ändå att sådana här matcher även är nyttiga att spela.

– Vi får möjlighet att träna på saker som vi fortfarande behöver skärpa till. Vi värderar våra lägen att gå till anfall lite bättre i dag än i fredags, men det kan bli bättre. Sen får vi nog räkna med att fler lag än Falun, kommer att ställa upp så här försvarsinriktat när dom möter oss.

Unge Joakim Bergman (16 år) spelade hela andra halvlek i stället för Daniel Eriksson på liberoplatsen. Något som var planerat?

– Nej det var det inte. Men Danne kände sig lite hängig så vi beslutade att Jocke skulle få chansen att spela och det gjorde han bra.

Ska man nämna några spelare så är ju Christoffer Edlund ganska självklar. Men även Patrik Södergren såg mycket pigg ut och stod för tre målgivande passningar.

Nästa träningsmatch spelas nästa lördag och då kommer Sirius på besök. Det kommer nog att bli en betydligt jämnare match. Men räkna med att Edlunds bössa förmodligen kommer att smälla även då.

 

Mer läsning

Annons