Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efterlängtat lyft för Törnros

Här tränar Erik Törnros, trots att GIF-spelarna har semester.

– Jag har varit ute och sprungit fyra dagar i rad, det är härligt att vara på väg tillbaka, säger han.

Fotskadan har äntligen läkt.

Annons

”Mer belastning” var ordern från idrottsläkaren Leif Swärd i början av november.

Efter fyra och en halv vecka var det dags för återbesök för Erik Törnros – som erkänner att han var orolig.

– Jag var jävligt nervös. Och när röntgenbilderna kom tillbaka gick Leif ner till röntgenläkaren för att få en ännu klarare bild. Jag fick sitta och vänta tålmodigt – och jag hann tänka att ”fan, har det inte läkt den här gången heller...”.

– Men så kom han tillbaka och berättade att det läkt ihop. Väldigt skönt.

Så nu är GIF-anfallaren på väg tillbaka på allvar. I går körde han i gymmet på Strömvallen, tillsammans med bland annat Marcus Hansson och Eric Larsson.

– Jag och Larsson brukar alltid träna tillsammans, och han är bra att ha som stöd. Han pushar mig, säger Törnros.

Under devisen ”skynda långsamt” tar han större kliv än någonsin mot comeback.

– Jag joggar, och nu kör jag till och med lite intervaller. Sen jobbar jag lite försiktigt med vikter också, jag hade inte kört en enda benböj mellan augusti och slutet av november så det gäller att öka träningen gradvis. Och så stretchar jag mycket för att få upp rörligheten.

Konditionen är det som tar längst tid att återhämta, men planen är att vara ikapp om en månad.

– Jag har pratat med vårt medicinska team och när vi börjar träningen med laget den 9:e januari ska jag kunna springa för fullt och vara med och köra tester, i slutet av januari hoppas jag kunna spela fullt ut.

• Att få en hel försäsong är förstås av största vikt för dig.

– Visst, det är det allra viktigaste. Det är vad jag behöver nu. Och tekniskt sett känner jag inte att jag tappat så mycket alls, jag har trixat lite med boll och det känns bra.

Erik Törnros ingår tillsammans med Mikael Dahlberg, Jakob Orlov, Dragan Kapcevic och nyförvärvet Johan Svantesson i Gefle IF:s anfallsuppställning kommande säsong. Även unge ghananen Joachim Adukor kan spela i anfallet.

Övriga spelare i truppen njuter fortfarande av ledigheten. Men enligt uppgifter till Sporten ska ytterbacken Sebastian Senatore ha varit i Norge och provtränat med tippeligalaget Sandefjord. Han kan således vara på väg bort från GIF, trots att han har gällande kontrakt.

Mer läsning

Annons