Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekonomisk kris och värvningsstopp i GIF

Gefle IF har akuta ekonomiska bekymmer.

Klubben har inte råd att behålla sina mittbackar – och Pelle Olsson har fått värvningsstopp.

Omar Jawo är avskriven, men klubben hoppas få hjälp utifrån för att ändå behålla Daniel Theorin.

– Annars måste vi se om de interna kostnaderna. Kanske stryka träningslägret, säger Olsson.

Annons

Gefle IF har erbjudit såväl Daniel Theorin som Omar Jawo nya kontrakt i ett tidigt skede. Men förhandlingarna med de båda mittbackarna har dragit ut på tiden – trots att den förstnämnde hela tiden deklarerat att han vill stanna.

Samtidigt som Jawo i stort sett är avskriven vill GIF:s tränare och sportchef Pelle Olsson akut skriva ett nytt kontrakt med Theorin.

Ett problem bara: Pelle Olsson har, efter order från styrelsen, inget mandat för att skriva nya kontrakt. Det finns nämligen inga pengar.

– Om vi inte löser den här frågan så känns det inte alls bra, säger Pelle Olsson som riskerar att spela nästa säsong med en mittback kort och får alltså, bokstavligt talat, inte bygga det slagkraftiga lag han vill.

– Styrelsen måste så klart ta ett stort ekonomiskt ansvar och jag sköter det sportsliga. Men samtidigt är vi eniga i föreningen om att vi behöver ytterligare en mittback i laget.

En av lösningarna för klubben är att ta hjälp av externa finansiärer för att kunna förlänga med Theorin. GIF kommer att ta kontakt med de närmaste sponsorerna i hopp om att lösa det akuta läget.

– Hittar vi inget externt kapital så får vi försöka skära ner internt. Jag är beredd att stryka träningslägret eftersom att jag hellre har ett slagkraftigt lag inför nästa säsong än att vi åker utomlands och tränar, säger Olsson.

Inför den gångna säsongen åkte GIF till både Cypern och Malaga för träningsläger. Inför den kommande säsongen kan alltså spelarna få stanna i kylan i Sverige för att träna.

Leif Lindstrand om att de gett Olsson värvningsförbud:

– Myten om att Pelle bestämmer allt i föreningen stämmer inte. Han har sportsliga ambitioner och inte längre den ekonomiska järnkollen. Utan det är det andra som tar hand om och de som tagit beslutet att det inte finns några pengar att förnya kontrakt, säger Gefle IF:s ordförande.

Han berättar att det är önskvärt att förlänga med Theorin samtidigt som han bekräftar att klubben inte längre tror på Omar Jawos tjänster.

– Vi har gett honom ett kontraktsförslag för länge sedan, men han har inte hört av sig ännu. Då behöver man inte vara någon Einstein för att lista ut att det är osannolikt att han spelar i Gefle nästa säsong

Mer läsning

Annons